Winterwandeling wandelclub JO-NE Vijlen.

 

Op zaterdag 7 januari en zondag 8 januari aanstaande organiseert wandelclub JO-NE weer een winterwandeling.

De startplaats is in het lokaal aan het Hopschet 2 in Vijlen waar vanaf 8 uur ingeschreven kan worden. Afhankelijk van de afstand kan men tot 14 uur starten. Voor 17 uur dient men weer terug te zijn bij de startplaats. De afstanden die men kan lopen zijn 4, 10, 15 en 20 km.

Inschrijven kost €. 1,50 per persoon, leden van wandelclubs ontvangen korting en betalen €. 1,10.

Kinderen tot 16 jaar lopen gratis mee.

Onderweg zijn er verschillende verwarmde rustplaatsen waar men diverse warme en koude gerechtjes zoals vla, broodjes en soep kan kopen tegen schappelijke prijzen. Uiteraard horen daar ook koude en warme dranken bij.

Alle afstanden verlaten Vijlen aan de oostzijde, waarbij men aan de overzijde van het Selzerbeekdal de Abdij van Mamelis en de Schneeberg met het Duitse Orsbach ziet liggen. In Melleschet keert de kortste afstand van 4 km terug naar het startlokaal, waarna de overige afstanden via het gehucht Rott en het Elzetterbos naar het Vijlerbos gaat met een rust- en verzorgingspost in het Beheercentrum van Staatsbosbeheer (SBB). Vervolgens zal de 10 km bij de splitsing met de afstanden 15 en 20 km nabij de Zevenwegen over bospaden en een verharde weg terug keren naar Vijlen. De afstanden 15 en 20 km vervolgen hun weg naar het Geuldal om in het gehucht Cottessen de rustplaats in een mooi vakwerkgebouw aan te doen. De 20 km  maakt nog een ommetje naar het in België gelegen dorpje Sippenaeken om dan terug te keren naar de rustplaats in Cottessen. Deze afstand keert samen met de 15 km terug naar de rustplaat in het Vijlenerbos (SBB). Na het verlaten van deze verzorgingspost gaan beide afstanden met de 10 km door het Vijlenerbos terug naar Vijlen.

De diverse afstanden bieden U als wandelaar niet alleen mooie vergezichten, maar men passeert ook fraaie vakwerkhuizen.

Foto’s wandelclub JO-NE Vijlen

Geef een reactie