Middels een 0-3 overwinning in Doenrade werd het kampioenschap in de najaarscompetitie door de MO15-1 van FC Hoensbroek behaald. Een overwinning was voor de blauw-witten bittere noodzaak, want anders had Scharn MO15-1 ook nog kampioen kunnen worden.

Gesteund door vele ouders, grootouders en speelsters van de andere meidenteams startte de meiden voorspoedig aan de wedstrijd. In de eerste minuut was het al raak, toen een mooie boogbal van Melissa, de keepster van SJO DMJ16 te machtig was. De spanning was er nu wel af, maar toch hadden de meiden het moeilijk op het zware grasveld in Doenrade. Het wedstrijdbeeld was eenzijdig, FC Hoensbroek domineerde en zette de tegenstander op eigen helft vast, maar het vizier van de voorwaartsen stond (nog) niet op scherp.

In de tweede helft eenzelfde beeld, maar nu was het Indy die de verlossende 0-2 en aansluitend de 0-3 wist te scoren. Bij het eindsignaal van de scheidsrechter barstte het feest helemaal los. Vuurwerk, champagne, alle registers werden er open getrokken.

Na terugkomst in de kantine op sportpark Overbroek werden de meiden en hun trainers als echte kampioenen onthaald en werd een onvergetelijk kampioensfeest gevierd!

Zo werd voor het eerst een meidenteam van FC Hoensbroek kampioen, weer een bewijs dat de jeugdopleiding van FC Hoensbroek serieus aan de weg timmert