Laatste honderdjarige van 2016 in Kerkrade.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een dag eerder dan iedereen luidde Peter Mennis in zorgcentrum Vroenhof zíjn nieuw jaar in. Op de laatste dag van 2016 werd de heer Mennis honderd jaar.

Burgemeester Som feliciteerde hem persoonlijk met het behalen van die mijlpaal. Peter Mennis werd in 1916 geboren in Aken als zoon van Joseph en Maria Mennis. Bijna 23 jaar later trouwde hij met Gerda Mennis.

Mennis verhuisde met zijn ouders van Aken naar Maastricht en later naar Bleijerheide, waar hij op basisschool St. Joseph zat. Na de schildersopleiding aan de ambachtsschool ging hij als gezel aan de slag in het schildersbedrijf van zijn vader, dat hij later overnam.

Mennis zong jarenlang in het koor in Bleijerheide. Na zijn pensionering verzamelde hij postzegels. Met handboeken, vergrootglas en de atlas ontcijferde hij de tekens op de postzegels om te achterhalen waar ze vandaan kwamen.

Foto Kerkrade.nl

Geef een reactie