In Theater Landgraaf is zondag 5 maart de op het Filmfestival van Cannes bekroonde film ‘Rams’ te zien. Prachtig camerawerk en droge humor maken deze film tot een must-see happening. Rams, IJslandse titel Hrútar, vertelt het verhaal van de broers Gummi en Kiddi die al veertig jaar niet met elkaar gesproken hebben.

En dát terwijl ze op dezelfde boerderij wonen. De communicatie verloopt via briefjes die de hond van Kiddi bezorgt. Gummi en Kiddi hoeden hun schapen in hetzelfde afgelegen dal. Wanneer er een besmettelijke ziekte uitbreekt onder de schapen van Kiddi, worden alle dieren in het dal door de autoriteiten in quarantaine geplaatst. De broers zullen nu moeten gaan samenwerken willen zij hun kudde redden en voor uitroeiing behoeden.

De broers Gummi en Kiddi worden onweerstaanbaar gespeeld door ervaren theateracteurs Sigurdur Sigurjónsson en Theodór Júlíusson – ze zijn herkenbaar en aandoenlijk, ook al zijn ze nog stugger en koppiger dan hun schapen.

Rams is een zwarte komedie. Rams is een natuurdocumentaire. Rams is een familiedrama. Rams is een Thriller. Maar Rams is bovenal een fantastisch mooie en oprechte film met twee norse opa’s en een dozijn donzige schapen in een hoofdrol. Laat u vooral ook vertederen door het onwaarschijnlijk mooi einde.

Rams i.c. Hrútar is de tweede film van de IJslandse regisseur Grimur Hákonarson. Met een scherp oog trekt regisseur Hákonarson de parallel met IJslands obsessie met zelfstandigheid en zelfredzaamheid, en hoe die bewonderenswaardige kwaliteiten kunnen omslaan in isolationisme, kortzichtigheid en onbuigzaamheid. Met behulp van geweldig acteerwerk mengt Rams op meesterlijke wijze humor met hartenpijn.

Onder het genot van een drankje kunt u genieten van een werkelijk fantastische film.

Aanvang is 20.00 uur. De entree bedraagt € 6,-. Reserveren is gewenst: reserveren@theaterlandgraaf.nl of tel. 045-5310929 (ma t/m vr 10-12 uur).

 

Geef een reactie