Dansfestival schrit_tmacher start dinsdag in Heerlen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dansfestival schrit_tmacher start dinsdag in Heerlen

 

Dinsdag 7 maart vindt in Parkstad Limburg Theater Heerlen om 20.00 de opening plaats van de 22ste editie van het grensoverschrijdende dansfestival schrit-tmacher just dance!. Tijdens het grootste dansfestival van de Euregio zal vijf weken lang de dansenergie van de podia in Heerlen, Aken en Eupen spatten. Garant daarvoor staan mondiale topproducties. 

Het festival opent met de spektakelvoorstelling ‘Pablo, Los Pájaros Muertos’ van Scapino Ballet Rotterdam. In Aken opent het festival vrijdagavond in de bijzondere fabrieksambiance van Stahlbau Strang om 20.30 met de voorstelling ‘If At All’ van de Kibbutz Contemporary Dance Company (IL), een van de bekendste dansgezelschappen van Israël.

Tijdens het festival beleven twee voorstellingen hun Nederlandse première: ‘Yo Gee Ti’ van Compagnie Käfig en ‘Mana Wahine’ van Okareka Dance Company. Ook te zien tijdens het festival: Compagnie Marie Chouinard uit Canada, Ballet National de Marseille uit Frankrijk, Compagnie Ligna uit Zwitserland en uit eigen land NDT1, NDT2…en meer!

schrit_tmacher Festival biedt naast de diverse voorstellingen ook dit jaar weer een interessant randprogramma, met onder andere workshops van Compagnie Käfig (F/RC) en het Nederlands Dans Theater. In het kader van het jongerenprogramma GENERATION2 staan in het weekend van zaterdag 18 en zondag 19 maart Dadodans (Kokers, 3+), De Dansers (Pokon, 4+) en de Junior Company van Het Nationale Ballet (Juniors Go Dutch) in Theater Heerlen. Bijzonder is ook de voorstelling ECHO van Co-Laboration; een project van schrit_tmacher voor en door (amateur)dansers afkomstig uit Nederlands Limburg en de regio Noord Rijn Westfalen (D).

 

Voor het volledige overzicht: www.schrittmacherfestival.nl.

Foto Parkstad Limburg Theater Heerlen 

Geef een reactie