Denk, doe en debatteer mee over 50 jaar NAVO in Brunssum.

 

 

 

 

 

 

 

Denk, doe en debatteer mee over 50 jaar NAVO in Brunssum

Ben je 18 jaar of jonger? Grijp dan de kans om een hoofdrol te spelen tijdens de viering van 50 jaar NAVO in Brunssum in mei 2017!

logo 50 jaar NAVO in Brunssum50 jaar geleden, in 1967, opende de NAVO een hoofdkwartier in Brunssum. In 2017 organiseren gemeente en NAVO verschillende activiteiten om dit jubileum te vieren. Speciaal voor jongeren tot 18 jaar vinden er twee speciale bijeenkomsten plaats in Brunssum en Maastricht. Geef je hiervoor op en maak kans op een geweldige internationale ervaring!

De NAVO is een militaire samenwerking tussen de VS, Canada en een groot aantal Europese landen, waaronder Nederland. In totaal 28 landen hebben afspraken gemaakt over een gezamenlijke defensie.

Voor heel veel mensen in Limburg is de NAVO iets dat ver weg is. Maar dat is niet zo. Sinds 1967 staat een NAVO-hoofdkwartier in Brunssum. Vanuit dat hoofdkwartier wordt leiding gegeven aan grote militaire operaties. Bijvoorbeeld in Afghanistan en Irak. Of oefeningen in Oost-Europa. Duizenden mannen en vrouwen die wonen en werken in Limburg zijn dagelijks bezig voor de veiligheid in Europa.

De NAVO is daarmee een deel van onze wereld. De gemeente Brunssum en de NAVO willen daarom het 50-jarig jubileum van de NAVO in Limburg aangrijpen om samen met jongeren te debatteren over Europa, over veiligheid, over de NAVO. De viering van het 50-jarig jubileumfeest is daarmee een geweldige kans om jouw mening te laten horen.

Wat houdt die kans in? We bieden jou de kans om een hoofdrol te spelen tijdens het officiële NAVO-feest op woensdag 31 mei 2017 in Brunssum. Je mag het woord voeren voor een internationaal publiek, inclusief hoge gasten uit de bestuurlijke, politieke en militaire top.

Wat vragen we daarvoor?

We organiseren twee bijeenkomsten. Op woensdag 22 maart op het Romboutscollege in Brunssum en op vrijdag 14 april op het Gouvernement in Maastricht. Tijdens die twee bijeenkomsten bereid je samen met anderen een presentatie voor. De beste bijdrage – misschien wel jouw bijdrage – krijgt een plek tijdens de officiële viering van 50 jaar NAVO in Brunssum op woensdag 31 mei 2017.

Natuurlijk kan er maar één winnen. Maar meedoen aan de twee voorrondes is al een geweldige ervaring. En als extra beloning nodigen we je uit voor een dagje Brussel: onder onze begeleiding maak je nader kennis met het Europese Parlement en de Europese Unie.

Woon je in Zuid-Limburg, ben je 18 jaar of jonger, heb je een eigen mening, en debatteer je graag met leeftijdsgenoten? Stuur dan een berichtje naar voorlichting@brunssum.nl. Je krijgt dan snel meer informatie over het programma.

Graag zien we je op 22 maart op het Romboutscollege in Brunssum!

 

Geef een reactie