TEFAF MAASTRICHT donderdag van start.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TEFAF MAASTRICHT donderdag van start

 

Donderdag is in het MECC de opening van de TEFAF Maastricht. De TEFAF Maastricht, die pretendeert het chicste en meest betrouwbare adres in de kunstwereld te zijn, is een magneet voor kunsthandelaren en kunstliefhebbers.  ’s Werelds grootste beurs voor kunst, antiek en design toont dan ook de mooiste kunstwerken die actueel mondiaal op de markt zijn.

Aan de editie 2017 van TEFAF Maastricht, die loopt van 10-19 maart, nemen 275 gerenommeerde kunsthandelaren, uit twintig landen deel. Naast de traditionele gebieden van de oude meesters, antiek en klassieke oudheden dat ongeveer de helft van de beurs afdekt zijn ook moderne en hedendaagse kunst, foto’s, sieraden, twintigeeuwse design en werken op papier te bewonderen.

TEFAF werd geboren in het midden van de jaren tachtig, twee bestaande beurzen toen in Maastricht – Antiquirs International, voor antiek en Pictura Fina Art Fair, voor oude meesters – werden samengevoegd tot een gedurfde, nieuwe entiteit. In 1988 werd het omgedoopt tot The European Fine Art Fair (TEFAF) en verplaatst naar de nieuw gebouwde Maastricht Exhibition and Congress Center (MECC). Sindsdien is de beurs exponentieel gegroeid. Anno heden is TEFAF een ‘must evenement’ voor verzamelaars, curatoren, museumdirecteuren, conservatoren en kunstliefhebbers in het algemeen.

Meer specialistische aandacht op bepaalde gebieden werd weerspiegeld in de toevoeging van speciale eenheden door de jaren heen: te beginnen met de sectie moderne en hedendaagse schilderijen in 1991; fijne juwelen in 1992; en Klassieke Oudheden, samen met Boeken, Manuscripten & Maps in 1993. De laatste is weer opgenomen in de sectie TEFAF Antiques in 2013.

TEFAF Paper, een afdeling geheel gewijd aan kunstwerken op papier, werd opgericht in 2006 als antwoord op de groeiende vraag, TEFAF Ontwerp volgde in 2009.

Voor meer informatie zie: tefaf

Foto tefaf

Geef een reactie