Ticketverkoop WMC van start.

 

Op 6 juli is in Kerkrade de aftrap van de 18de editie van het Wereld Muziek Concours. De ticketverkoop van het WMC start vandaag.

Van 6 t/m 30 juli vormt de Rodahal in Kerkrade het strijdtoneel voor de concertwedstrijden. Brass bands, slagwerkensembles en harmonie- en fanfareorkesten van over de hele wereld brengen hun muzikale kwaliteiten ten gehore. Het Kerkraads Symfonie Orkest verzorgt op 11 juli de inmiddels roemruchte Kerkrade-avond. Naast de Kerkraadse koren Vocaal Ensemble Kerkrade, Nouveau Visage, Koninklijk Kerkraads Mannenkoor Lambertus, Chevremonts Mannenkoor CMK 1912 neemt daaraan ook Kamerkoor Cantate Venlo deel. Solisten die avond zijn o.a. Kim Savelsbergh, sopraan en Galina Ryzhikova, pianiste. Op het programma staat onder meer het Pianoconcert en de Theatermuziek bij Peer Gynt van Edvar Grieg.

Mars en showwedstrijden

 

Op 9 juli starten in het Parkstad Limburg Stadion de de Mars-, Marsparade- en Showwedstrijden.

Drumfanfare Exempel uit het Brabantse Empel, gemeente Den Bosch, tijdens haar optreden in het marswedstrijdenprogramma op de zondag van het WMC 2013, terwijl de meegereisde fans op de tribune gespannen zitten te kijken

Vier weekenden gaan bands uit alle windstreken van de wereld om de felbegeerde prijzen strijden in de First & World Division. Tijdens de komende editie maken veel titelverdedigers van WMC 2013 opnieuw hun opwachting. Bij de brassbands verdedigen Manger Musikklag en de Spijkerpakkenband hun plek aan de top en bij de fanfares zijn het de Kempenbloei Achel en St. Caecilia Puth die opnieuw moeten laten zien dat ze de beste zijn. In het stadion zijn, naast K&G Leiden en Advendo, een aantal Thaise topbands aanwezig. Bij de slagwerkensembles speelt Cadenza Twello en in de concertcyclus treden meervoudig kampioen Ste. Cécile Eijsden en de Dutch Open Kampioen 2011, Banda Sinfonica uit Portugal op.

Kaarten voor de 18e editie van WMC zijn verkrijgbaar in de WMC Ticketshop, Hoofdstraat 5, 6461 CL Kerkrade.

Openingstijden di. t/m vr. 10.00 – 18.00 of via e-mail: tickets@wmc.nl

Geef een reactie