Vandaag is Internationale Vrouwendag.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Vandaag is Internationale vrouwendag 2017. Internationale Vrouwendag is de dag waarop de eerste staking van vrouwen wordt herdacht, Die vond plaats op 8 maart 1908 in New York. Deze staking vormde het begin van de emancipatie van vrouwen en de strijd tegen vrouwendiscriminatie.

Dankzij die strijd staat anno heden ook de gemiddelde Nederlandse vrouw goed voor. Het CBS vindt zelfs dat ‘De gouden eeuw voor vrouwen is aangebroken.’ ‘Vrouwen zijn steeds hoger opgeleid, vaker financieel onafhankelijk, leven langer dan mannen en hebben meer keuzevrijheid, bijvoorbeeld over of en hoeveel kinderen ze willen en hoe ze die willen inpassen in hun leven.’

In Heerlen wordt Internationale Vrouwendag 2017 overigens pas op zaterdag 18 maart. In Der Klinge, aan het Pancratiusplein in Heerlen zijn dan onder noemer ‘Een dag voor jezelf!’, Voor je eigen spiritualiteit, lichaam en geest acht workshops voor vrouwen. Elke workshop zal zo’n 45 minuten duren. De workshops omvatten beweging, spiritualiteit, verbinding, kracht, mindfullness, alle dingen waar wij vrouwen heerlijk van kunnen genieten en verbinding kunnen maken met ons zelf, elkaar en ons vrouw zijn. De kostprijs, inclusief lunch, bedraagt 16,50 euro. Deelname aan een of enkele workshops is ook mogelijk.

Programma:

09.00 – 10.00 uur ontvangst; bijkletsen en doornemen van de dag

10.00 – 10.45 uur Lachyoga Jacqualing Jacobs

11.00 – 11.45 uur Numerologie met Marie-José Jacobs

12.00 – 12.45 uur Oerdansen Vera Schalken

13.00 – 14.00 uur Een heerlijke en gezellige lunch!

14.00 – 14.45 uur De gedeelde eigenschap van jou en je totemdier

Eileen van der Meer, Jennifer Bronkhorst, Marjolein Jackson van GelukSalon.

15.00 – 15.45 uur Transformatie voor rust in je hoofd! Susanne Odekerken

16.00 – 16.45 uur MIRmethode ‘Wereldvrede in een handomdraai’ met Ans Koch

17.00 – 18.00 uur Gezellige nazit

Foto Chorbienalle Sirenot

Geef een reactie