RODA JC PAKT DRIE BELANGRIJKE PUNTEN TEGEN FC GRONINGEN.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

RODA JC PAKT DRIE BELANGRIJKE PUNTEN TEGEN FC GRONINGEN.

Roda JC heeft vandaag een belangrijke en verdiende overwinning geboekt. Tegen FC Groningen won de formatie van Yannis Anastasiou met 3-1. Doelpunten kwamen op naam van Abdul Ajagun, Chris Kum en Dani Schahin.

In het eerste kwartier gaven beide ploegen elkaar weinig ruimte, al zette Roda JC vanaf het beginsignaal van scheidrechter Van den Kerkhof vol druk op de tegenstander hetgeen na twaalf minuten resulteerde in de eerste mogelijkheid voor de thuisclub. Een schot van Ognjen Gjnatic trof echter geen doel. Vlak daarna kwam de tot dan toe grootste kans van de wedstrijd: na een puike voorzet van Martin Milec kopte Paulissen de bal echter recht in de handen van doelman Padt. Tussendoor deelde ook FC Groningen wat speldenprikjes uit via Mahi en Linssen, maar ook zij zagen hun pogingen niet strandden tegen het doelnet.

Na 31 minuten spelen kwam de thuisploeg uiteindelijk op een verdiende 1-0 voorsprong. Mikhail Rosheuvel stond met een perfect aangesneden voorzet vanaf de rechterkant aan de basis van de openingsscore. Abdul Ajagun kopte van dichtbij de voorzet achter Padt in het dak van het doel. Meteen na rust kreeg Roda JC dé kans op de 2-0 voorsprong. Dani Schahin plaatste in de eerste minuut van de tweede helft de bal net naast de verkeerde kant van de paal. En nog geen minuut later ziet ook Rosheuvel zijn inzet net naast het doel van FC Groningen verdwijnen.

Kort daarna kreeg FC Groningen via Mahi de kans op de aansluitingstreffer, maar faalde daarin. Na 54 minuten spelen kopt Chris Kum vanuit een corner van Adil Auassar de ploeg naar een 2-0 voorsprong. Roda JC blijft hierna druk zetten hetgeen in de 66e minuut leidt tot de derde Kerkraadse treffer. Het is Rosheuvel die Mitchel Paulissen diepstuurt op de rechterflank en die met een bekeken balletje een prachtige voorzet geeft op Dani Schahin die zo zijn tweede van het seizoen mocht maken: 3-0. Roda JC zat vanaf dat moment op rozen.

Na de 3-0 zakten de Kerkradenaren wat meer terug op eigen helft. Bryan Linssen deed een kwartier voor tijd nog wat terug voor de Noorderlingen, maar andere echte grote kansen bleven uit. De wedstrijd werd door Roda JC ‘dood gemaakt’. In de slotfase ontving Linssen nog een rode kaart wegens natrappen maar daar maalde in Kerkrade natuurlijk niemand om.

De ploeg van Anastasiou bezet dankzij deze overwinning de gedeelde 15e plek in de Eredivisie samen met Excelsior Rotterdam. Komende vrijdag wacht FC Twente in het Parkstad Limburg Stadion. De aftrap van dat duel is om 20.00 uur.

Foto RodaJC. en Lucho Carreno

Geef een reactie