Vaesrade wint van Kakertse Boys:

 

 

Heldere strakke blauwe lucht, 16 graden, mooi veld, prachtige tegenstander, kortom alle ingrediënten waren er gisteren voor een mooie pot voetbal.

Echter de eerlijkheid gebied te zeggen dat het allemaal aan Vaesrade kant wat te zomers begon, zomeravond wel te verstaan, het was gezapig en niet frivool en gretig, maar Kakertse Boys deelde eigenlijk in de gezapigheid en bood ook niet veel vertier voor het talrijk opgekomen publiek, het was toch echt een wedstrijd om 3 punten? Daniel Dormans dacht laat ik eens op goal schieten om de ban te breken en zo geschiedde zo ongeveer halverwege de 1e helft, de bal kwam via via voor de voeten van Jerry Lee de Groot en deze werkte vakkundig de 0-1 binnen hoog in het doel. Kakert schrok en begon te pogen iets terug te doen, maar dat resulteerde uiteindelijk in niets, sterker nog Vaesrade zou op 2-0 komen nog voor de rust.

Een goede voorzet van rechts werd door de aanvoerder van Kakertse Boys  achter zijn eigen doelwacht gekopt. Na de rust een ietwat zelfde spelbeeld gedurende de laatste 45 minuten.

Kakertse Boys forceerde enigszins enkele kansen maar echt gevaarlijk werden ze niet. Aan de andere kant wist Vaesrade niet om te gaan met de geboden ruimte en de groenhemden de nekslag toe te dienen. De zon vergoedde veel en uiteindelijk de 3 punten voor Vaesrade ook. Was het slecht vandaag? Nee natuurlijk niet, dat noemt men zakelijk.

De nul houden 2x scoren en drie punten pakken en daarmee stijgen in het klassement. Vaesrade doet het samenvattend gewoonweg uitstekend met deze smalle selectie. Een goede plaats in de subtop is momenteel de stand van zaken en het worden van een stabiele 4e klasser was de doelstelling en die doelstelling lijkt nu al te zijn gehaald.

Het vertrouwen groeit wekelijks en er staat een team / een hechte groep die strijd voor ieder punt, met soms mooi en soms minder mooi voetbal. Volgende week wacht Schinveld thuis, een ietwat vreemde ploeg die keurige overwinningen afwisselt met grote nederlagen.

Mocht Vaesrade de punten in eigen huis houden dan is dat stabiele in de 4e klasse een bijna feit aan het worden. Alles wat daarnaast extra is is meegenomen, zoals een periode, maar daar willen we het in Vaesrade nog niet over hebben en zo moet het ook. Eerst maar eens officieel veilig spelen.

 

 

Geef een reactie