RKTSV troeft koploper De Leeuw af in doelpuntrijk duel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

RKTSV troeft koploper De Leeuw af in doelpuntrijk duel.

 

De laatste twee duels wist RKTSV al acht keer te scoren en ook tegen koploper De Leeuw passeerde men vier keer de doelman. Daar waar de vier doelpunten tegen Weltania niet volstonden, bleek dit zondagmiddag genoeg voor een 4-3 overwinning. De gevierde man aan Kerkraadse zijde was Calvin Römer die maar liefst drie doelpunten voor zijn rekening nam.

 In de openingsfase liet RKTSV zien absoluut geen ontzag te hebben voor De Leeuw. De ploeg van trainer Guus Vrancken startte scherp en gretig en won de meeste duels. Tot grote kansen resulteerde dit echter niet. De Leeuw daarentegen zag al binnen het kwartier dat Tom van Vugt met twee gele kaarten kon inrukken. Kort hierna was het Calvin Römer die zijn ploeg op voorsprong bracht toen hij door het hart van de defensie door kon breken: 1-0. Aan de andere kant rondde Jeffrey Geurts even later een individuele actie uitstekend af en bracht hiermee De Leeuw op gelijke hoogte.

Na rust was het De Leeuw dat de regie in handen nam, maar moest het toezien dat Römer opnieuw het eindstation was van een snelle uitbraak: 2-1. Toch wist De Leeuw opnieuw de score gelijk te trekken, want Zico Bock verschalkte op zijn beurt doelman Erik Schlechtriem. Deze gelijkmaker werd echter snel weggepoetst door de thuisploeg. Een kopbal van Dennis te Boekhorst kon gekeerd worden door De Leeuw-doelman Nick Frolichs, die daarbij hulp kreeg van de deklat, maar opnieuw was het Römer die er als de kippen bij was om de bal in de rebound binnen te tikken: 3-2. Voor de derde keer deze middag wist De Leeuw op gelijke hoogte te komen via een rake kopbal van Danny Lammers.

Toen invaller Danny Mommertz ook met rood werd weggestuurd, leken de gasten aan het langste eind te trekken. Zo werd Robin Kleintjens in het vijandelijke strafschopgebied gevloerd met een strafschop als gevolg. Het was Jeffrey Geurts, uitblinker aan De Leeuw-zijde, die zijn verantwoordelijkheid nam, maar jammerlijk faalde. Uiteindelijk was het vleugelflitser Soleymon Rafief die de thuisploeg, na een fraai gecombineerde aanval, naar de drie punten schoot: 4-3. In de slotfase leek De Leeuw opnieuw op gelijke hoogte te komen, maar Jordi Vroomen en Robin Kleintjens kregen het leer niet tegen de touwen, waardoor de koploper in de 4e Klasse B voor de tweede keer dit seizoen met lege handen kwam te staan.

 

Tekst Zico Bock.

Foto’s ®Parkstadactueel/Tom de Cock en Jan Lammers/De Leeuw.

Voor meer foto’s  http://www.oypo.nl/F47EA9689CEC5656

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie