Weltania wint met ruime cijfers van Haanrade.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 4e klasse B Weltania wint met ruime cijfers van Haanrade.

 

Weltania begon met een dubbel gevoel aan deze wedstrijd. Enerzijds was er het zelfvertrouwen doordat de laatste twee competitiewedstrijden zes punten opleverden en 14 doelpunten werden gescoord. Anderzijds had de bekerwedstrijd van donderdagavond toch nog vermoeidheid en links en rechts enkele pijntjes nagelaten. Bovendien ontbrak Frank Teerling vanwege een gebroken sleutelbeen dat hij in deze bekerwedstrijd had opgelopen.

De wedstrijd begon aftastend en op het moment dat Weltania de touwtjes in handen wilde nemen, moest Justin Haas met een blessure afhaken. Vervanger Jasper Dohmen had ’s morgens al een wedstrijd met Weltania 3 achter de rug. Toch kon hij al snel in stelling worden gebracht maar de doelman wist zijn kopbal nog met het puntje van de teen tot hoekschop te verwerken. Kort daarna was het Lars Meens die aan de andere kant Haanrade van de openingstreffer af hield. Eigenlijk was dit ook het enige wapenfeit van Haanrade in de 1e helft. Weltania verhoogde het baltempo en liep door doelpunten van Jesper Sporken, Carmine Cipali en Jop Grooten uit naar een verdiende 3 – 0 ruststand.

Leverde de vorige wedstrijd in de eerste 10 minuten na de rust nog twee tegendoelpunten op, dit maal bleven de woorden van trainer Pascal Stofberg beter hangen.

Met goed combinatiespel werd de bal in de ploeg gehouden waardoor Haanrade niet gevaarlijk kon worden. En in het tweede gedeelte van de tweede helft liep Weltania door Sander Theunissen en 2 x Jasper Dohmen uit naar een ruime 6 – 0 score. Dit betekent voorlopig weer de derde plaats op de ranglijst en uitzicht op de nacompetitie.

Tekst Jo Born/RKVV Weltania

voor meer foto’s http://www.oypo.nl/DE7644789CE1B174

Foto’s®Parkstadactueel/Tom de Cock

Geef een reactie