4e Klasse B Wedstrijdverslag Olympia Schinveld /Arx ICT – Rksv Sylvia /H&S .

4e Klasse B Wedstrijdverslag  Olympia Schinveld /Arx ICT  – Rksv Sylvia /H&S

Nadat vorige week de thuiswedstrijd tegen Passart-VKC was afgelast vanwege het slechte weer, werd het voor Sylvia vandaag weer tijd om de competitie te hervatten na de carnavalsonderbreking. Met Schinveld trof men een ploeg waartegen in de eerste competitiewedstrijd nog werd verloren. Daarnaast toonde de tegenstander een goede vorm, met 3 overwinningen uit de laatste 4 wedstrijden. Van onderschatting kon dus geen enkele sprake zijn.

Om half 3 begon de wedstrijd onder een lekker schijnend zonnetje en op een prima (kunst)grasveld op het complex van Schinveld. Sylvia probeerde direct om de thuisploeg in een hoog baltempo onder druk te zetten. De uitvoering wisselde zich echter af tussen prima combinaties en slordig balverlies. Desalniettemin werden er al vroeg in de wedstrijd enkele kansen gecreëerd. Al na 5 minuten was het raak; uit een goed genomen hoekschop van Leon Logister, was het Guido Caubo die de openingstreffer binnen knikte, 0-1!

Erg lang kon de ploeg van Jordy Jeukens echter niet van de voorsprong genieten. Uit een snelle opening richting de rechterflank, verloor gelegenheids-linksback Leon Logister het sprintduel van zijn directe tegenstander, waarna deze ongehinderd één van zijn ploeggenoten kon bedienen om de gelijkmaker binnen te schuiven.

Ondanks de tegenslag, hervatte Sylvia het spel met dezelfde intenties. De combinatie werd gezocht en leidde tot nog enkele kansen. Dichtbij kwam Dennis Simonis die met een knappe individuele actie langs enkele rood-witten zijn weg richting de Schinveld-doelman vond. De paal stond een bekroning van deze actie echter in de weg. De voorsprong voor de bezoekers zou toch volgen; Rick Borjans speelde zichzelf prima vrij en bood met een strakke voorzet de ingelopen Chadny Jeukens een goede kans. Deze wist daar wel raad mee…1-2!

Wederom kon de ploeg uit Nieuwenhagen de voorsprong niet lang vasthouden. Slordig balverlies en een te trage omschakeling, zorgden ervoor dat Schinveld snel kon uitbreken. Uiterst effectief zette de thuisploeg ook deze kans om in een doelpunt. Hoewel de kansenverhouding ruim in het voordeel van Sylvia leek, gingen de ploegen de rust in met een 2-2 stand.

Na de theepauze leek aanvoerder Maikel Horsch met zijn ploeggenoten gretiger aan de tweede helft te beginnen dan in de eerste helft te zien was. Al binnen enkele minuten werden er twee goede kansen afgedwongen om op voorsprong te komen. Zowel Rick Borjans als Rick Schmitz wisten echter (nog) geen raad met deze mogelijkheden. Er was wederom een hoekschop nodig om de 2-3 op het scorebord te krijgen. Deze keer was Chadny Jeukens de nemer en was het opnieuw Guido Caubo die – zijn 5e van het seizoen – kon binnen knikken.

In tegenstelling tot de eerste helft lukte het nu wel om de voorsprong vast te houden. Door de middelste en voorste linie werden de lange ballen van de thuisploeg er nu sneller uitgehaald en bij de ballen die wel richting de Schinveld-spitsen kwamen, waren het Caubo en Brian Nabben die hen vrijwel elk duel de baas waren. Uit een afgeslagen hoekschop kwam Schinveld toch nog dichtbij. Aanvoerder Lemmens kon even buiten de ‘zestien’ aanleggen en nam het Sylvia doel onder vuur. Doelman Baiyron Godschalk liet zich hierbij van zijn beste kant zien door dit schot met een prima redding onschadelijk te maken.

Met invallers Sean Peters en Timo van der Heijden voor de moegestreden Rowan Kölker en Sander Rutjens ging Sylvia op zoek naar het ‘beslissende’ doelpunt. Van der Heijden liet zich al snel zien en stuurde met een listige pass Rick Borjans een kansrijke situatie in. Daar wist Borjans wel raad mee en plaatste de bal koeltjes langs de Schinveld-doelman. Hiermee leken de 3 punten wel op zak. Toch bleven de Oranje-zwarten gretig en kregen nog enkele mogelijkheden. Het bleek de ook ingevallen Rico Doek, die het volgende doelpunt maakte. Rick Schmitz behield het overzicht in het strafschopgebied en bediende Doek, die de bal in het netje plaatste…2-5!

Het slotdoelpunt bleek voor Rick Schmitz. Al enkele keren was hij dichtbij een treffer, maar telkens stond het vizier niet helemaal op scherp. Na een goede pass van Simonis speelde hij zich vrij en hoewel de keeper zijn eerste inzet nog stopte, werd zijn jacht op een doelpunt in tweede instantie alsnog beloond met zijn 10e competitietreffer van het seizoen.

Een zeer verdiende overwinning en een goed begin van de 3e periode. Hopelijk kan dit volgende week worden voortgezet in de thuiswedstrijd tegen Rood Groen LVC.