Natuurmonumenten zet haar lammetjes in het zonnetje.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Natuurmonumenten zet haar lammetjes in het zonnetje.

De dagen worden langer. De temperatuur stijgt. De zon laat zich weer vaker zien. Dat kan maar één ding betekenen: er zijn weer lammetjes op de Brunssummerheide! Het is op dit moment een topdrukte in de schaapskooi van Natuurmonumenten. De lente is losgebarsten met de geboorte van een paar honderd lammetjes. Om dit te vieren zet Natuurmonumenten haar lammetjes twee dagen in het zonnetje. Op zondag 2 april en paasmaandag 17 april kunnen in de schaapskooi van Natuurmonumenten op de Brunssummerheide de lente lammetjes bewonderd worden tijdens de Lammetjes Dagen. Kom op bezoek bij dit op-en-top lente-uitje. Voor de kinderen zijn er allerlei leuke activiteiten rondom de schaapskooi. De Lammetjes Dagen duren van 11.00 uur tot 16.00 uur en zijn gratis toegankelijk voor leden van Natuurmonumenten en kinderen van OERRR. Niet-leden kunnen online een ticket kopen voor € 2,- per persoon (v.a. 4 jaar) of betalen € 2,50 aan de poort. Meer informatie en boeken van een kaartje gaat via www.nm.nl/agenda.

Lammetjes kijken
Op 2 en 17 april staan de deuren van de schaapskooi wagenwijd open. Onze schapen staan te trappelen van ongeduld om de pasgeboren lammetjes aan jullie te laten zien. Door het jaar is het altijd mogelijk de schapen ergens op de Brunssummerheide tegen te komen, maar uitsluitend op deze twee dagen wordt ons een blik gegund in hun “huis- en kraamkamer”.

Tegen een vergoeding van € 2,50 per persoon (v.a. 4 jaar) kun je komen kijken in de stal en deelnemen aan de extra activiteiten rondom de schaapkooi. De opbrengst komt ten goede aan de schaapskudde. Maak een schaapjesspeurtocht, laat je schminken als een lammetje en ga op de foto, speel schapenmemory of knutsel je eigen herdersstok.

Om de honden van de herders niet ongerust te maken, zijn andere honden niet welkom en zwangere vrouwen adviseren we om niet de schaapskooi te bezoeken.

Koop je online je kaartje dan betaal je € 2,-. Leden van Natuurmonumenten en kinderen van OERRR hebben gratis toegang en mogen gratis deelnemen aan de activiteiten. Denk er dan wel aan om je lidmaatschapskaartje mee te nemen.

Lammertijd
Onze herders zorgen er voor dat de lammeren goed ter wereld komen. De lammertijd is altijd een heel bijzondere maar ook heel drukke tijd; slapen wil er voor de herders dan nog wel eens bij inschieten. Vanaf half mei trekt de kudde, die dan uitgegroeid is tot bijna 1000 schapen, voor het eerst weer over de Brunssummerheide. Altijd weer een bijzonder moment!


Belangrijkste informatie

Lammetjes Dagen Brunssummerheide
Schaapskooi Schrieversheide / Schaapskooiweg 99 te Heerlen
Zondag 2 en Paasmaandag 17 april van 11.00 – 16.00 uur
Entree: € 2,50 per persoon v.a. 4 jaar (online voorverkoop € 2,- / leden gratis)
Bezoekerscentrum Brunssummerheide 045-5630355 of online www.nm.nl/agenda

Foto’s  Natuurmonumenten: Lammetjes in de schaapskooi Schrieversheide (Brunssummerheide)

Geef een reactie