Een rusteloze kunstnijveraar.

Gustaaf Begas was een authentieke low-budget-reiziger en rusteloze kunstenijveraar. Hij overleed in 2016 op 72-jarige leeftijd in Sofia (Bulgarije). Zelf was hij te kopschuw om veel ophef te maken over zijn betekenis als fotograaf, galerist of cultureel initiator in de Euregio. Zijn partner Loek Korsten vat het als volgt samen: ‘Wanneer het er was, dan was het genoeg voor hem.’ Korte Beentjes 8 is daarom een noodzakelijke terugblik op zijn werk en zijn bijzondere, soms moeilijk te vatten persoon. Met bijdragen van Joseph Kerff, Ben van Melick, Piet Gerards, Jos Muijres, Toke van Helmond-Lehning, Jo Willems, Jasia Reichardt, Peter Post, Ben Leenen, Paul Tieman, Jules Beckers, Theo Rijpma en Jan Driessen.

 

De Bijeenkomst vindt plaats op vrijdag 17 maart a.s.

om 16:00 uur

in de foyer van het Royal Theater in Heerlen

( tegenover het station)

Geef een reactie