Bleijerheidse derby in Eygelshoven.

Zondag staat in de vijfde klasse B van het amateurvoetbal de derby tussen SVA en KVC Oranje geprogrammeerd. Het duel wordt gespeeld op het complex van LHC in Eygelshoven, waar SVA sinds een aantal jaren haar thuishaven heeft.

Zowel SVA alsook KVC Oranje hadden nog net zolang geleden hun domicilie in Bleijerheide. Een aantal jaren speelden de clubs ook hun thuisduels op de huidige accommodatie van KVC Oranje. Op enig moment echter ontstond onvrede, met als gevolg dat SVA verhuisde. Zo kan het gebeuren dat de derby tussen twee clubs uit Bleijerheide zal worden uitgevochten in Eygelshoven, een paar kilometer verderop in Kerkrade. Om het verhaal compleet te maken: Frank Rütten is aangesteld als scheidsrechter, en hij is, u raadt het al, woonachtig in Bleijerheide.

Tot zover enige historische en geografische uitleg. Het blijft natuurlijk wel gewoon een voetbalwedstrijd tussen twee teams uit één gemeente, Kerkrade, een heuse stadsderby dus.

Of het echt spannend gaat worden, valt te bezien. Als je naar de stand op ranglijst kijkt, verwacht je een (duidelijke) zege voor KVC Oranje. Die ploeg immers is koploper met een hoge productie. In 18 duels werd maar liefst 56 keer het net van de tegenstander gevonden. SVA daarentegen staat voorlaatste en heeft in hetzelfde aantal wedstrijden 95 doelpunten moeten slikken. Bovendien won KVC Oranje de derby in Bleijerheide, eerder dit seizoen, met maar liefst 7-1.

Maar, het duel blijft natuurlijk een derby en SVA zal zich zeker niet op voorhand gewonnen geven. Tot nu toe won het alleen van Rimburg, thuis, met 2-0. En Rimburg won nog maar twee weken geleden van KVC oranje, met 2-1. Een twee zege zou SVA ongetwijfeld een boost geven. Uiteraard wenst KVC Oranje daar geen medewerking aan te verlenen. De ploeg van trainer Rene Küpper heeft de punten in de strijd om de koppositie immers hard nodig.

SVA en KVC Oranje heten u graag welkom, zondag om 14.30, op het complex van LHC aan de Anselderlaan in Eygelshoven. En zij die komen wordt een fijne voetbalmiddag toegewenst.

 

Geef een reactie