Matthäus- Passion, BWV 244-J.S.Bach in Alden Biesen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Matthäus- Passion, BWV 244-J.S.Bach in Alden Biesen

zondag 9 april om 15:00

vrijdag 14 april om 20:00

 

De ‘Matthäus-Passion van Bach is de favoriete compositie in de passietijd. In de kerk van kasteel Alden Biesen, de imponerende vroegere landcommanderij van de Duitse Orde in Rijkhoven, Bilzen valt er Palmzondag en Goede Vrijdag te genieten van een dubbelkorige Matthäus-Passion. Garant daarvoor staat de Bachacademie Alden Biesen, die dit jaar haar vijfjarig bestaan viert. Koor en ensemble worden geroemd om hun dynamische klank. Daarbij heeft artistiek directeur en dirigent  Luc Ponet, die leiding geeft aan solisten, koor en orkest, de reputatie van een onuitputtelijke passie in zijn uitvoeringen, welke de compositie helemaal tot zijn recht laat komen voor de luisteraar.

Op Goede Vrijdag 11 april 1727 weerklonk tijdens de vesperdienst in de Thomaskirche in Leipzig voor het eerst de Matthäus-Passion van Johann Sebastian Bach. Dat ook de componist besefte dat hij met dit werk de muziekgeschiedenis een nooit geziene wending zou geven, is zonneklaar. Want meer nog dan in zijn Johannes-Passion geeft de Matthäus- Passion niet alleen stem aan een verhaal van goddelijke waarheid, maar vooral ook aan een diep gevoel van menselijk leed.

Tickets: €35 (reservatie of kassa)

E: inschrijvingen.organum@alden-biesen.be

T: +32(0)89 21 93 90

 

Geef een reactie