Geweldig initiatief van de Gemeente Voerendaal.

Soms komen goeie ideeën op zo’n bijzondere manier samen dat een geweldig initiatief ontstaat waar een hele gemeente van kan meegenieten, de Beweegtuin! Een projectgroep, bestaande uit beweegcoaches, fysiotherapeuten, gebruikers, seniorenraden, Heton Sport, Arcus college, zorgcentrum t’ Brook en de gemeente Voerendaal, ging aan de slag met alle ideeën. Nu anderhalf jaar later staat er een geweldige beweegtuin voor alle leeftijden, met een zone voor ouderen en een zone voor alle leeftijden, de CrossFit zone. De toestellen die geplaatst zijn in Voerendaal zijn uniek voor het Zuiden van het land. Het is ook pas de tweede locatie in Nederland.

Opening. Op maandag 20 maart wordtde Beweegtuin ’t Brook feestelijk geopend door wethouder Patrick Leunissen en Rob BoogmansSales Director Fitness van Kompan. Rob Boogmanskomt speciaal uit Denemarken om aanwezig te zijn bijde openingen is trots op de wijze waarop onze gemeente de samenwerking heeft gezocht met de belanghebbende partijen. Er zijn inmiddels 97 aanmeldingen voor de opening.

Programma

 10:45 uur –11:00 uur: Ontvangst Zorgcentrum ’T Brook

 11:00 uur –11:15 uur: Openingswoord Wethouder en openingsactPaulance

 11:15 uur –11:35 uur: Beweegactiviteit ouderen door Rosaliesport

 11:40 uur –12:00 uur: Walking Football: VV Hellas vs. Roda JC

 12:00 uur –12:30 uur: Koffie en vlaai in het gemeentehuis

Tussen 11:15 uur en 12:00 uur zullen nog 3 demonstraties gegeven worden van ieder 10 minuten.

 Demonstratie 1: Bootcamp in CrossFit-zone door Wim Piels van My35 Voerendaal

 Demonstratie 2: ‘Circuit-training’ door Rob Timmermans bij de beweegtoestellen

 Demonstratie 3: ‘Circuit-training’ in de rondgang (het pad om de beweegtuin) door een docent van Arcus College.

Paulance (acrobaat) vanHolland’s got Talent zal een demo geven aan de toestellen.

Beweegtuin De Beweegtuin bestaat uit afwisselende beweegtoestellen en is bedoeld om ouderen te stimuleren om meer te gaan bewegen. En dat in de gezonde buitenlucht! Door middel van de beweegtoestellen werken ouderen zelfstandig of onder begeleiding van fysiothe-rapeuten of beweegcoaches op een structurele, uitnodigende wijze aan een gezonde levensstijl. De beweegtoestellen zijn afwisselend en de beweegaanleidingen zijn aange-past en afgestemd op de (beweeg)mogelijkheden van de doelgroep.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Margreeth van der Heijde via margreeth.van.der.heijde@voerendaal.nl of 06-23250696.

Foto Lucho Carreno

Geef een reactie