Waterboys is een moeiteloze, prima film.” te zien bij Filmhuis De spiegel.

 

 

 

 

 

 

 

Nederland, 2016 / 93 minuten

Regie: Robert Jan Westdijk

Met: Leopold Witte, Tim Linde, Helen Belbin, e.a.

Euregion Film Festival | Regisseur is vrijdag aanwezig voor Q&A
NB de ticketprijs voor vrijdag is €10 en €8 (donateurs).

 

Robert-Jan Westdijk (Zusje, De Eetclub, Phileine zegt sorry) keert met Waterboys terug naar de basis: het vertellen van een grappig, persoonlijk verhaal, gedraaid met een klein budget. Het resultaat is een humoristische roadmovie over een vader die maar niet volwassen wil worden en een zoon die het leven wat minder serieus zou moeten nemen.

Misdaadschrijver en rokkenjager Victor wordt door zijn vrouw Elsbeth uit huis gezet. Hij accepteert dit gelaten en gaat door met zijn leven. Hij gaat naar Edinburgh om zijn nieuwe boek te promoten. Zijn zoon Zack wordt eveneens door zijn vriendin Amisha op straat gezet en vergezelt vader op zijn tocht. Vader en zoon zijn echter zeer verschillend, Victor overschreeuwt zich en Zack is te huilerig. Victor is een egocentrische Casanova en de onhandige Zack verleidt onbedoeld vrouwen met zijn cellospel.

Onderweg appt Zack voortdurend met Amisha, terwijl Victor rondloopt met een brief van Elsbeth die hij niet durft te openen. De spanningen tussen vader en zoon bereiken een hoogtepunt als Victor meent te moeten ingrijpen in Zacks liefdesleven. Mede dankzij de muziek van The Waterboys (die in de jaren tachtig een wereldhit scoorden met THE WHOLE OF THE MOON) geraken vader en zoon echter toch weer nader tot elkaar. (D.P).

incl. Cine/Talk: Robert-Jan Westdijk 18:30 – 19:30u.
Na de film Q&A en afterparty in de Nieuwe Nor (100m vanaf Filmhuis)
★★★★ NRC – “Acteurs Leopold Witte en Tim Linde, een genot om naar te kijken. Zelden zulk vanzelfsprekend naturel in Nederland: een film met een hart, grappig en authentiek.”
★★★★ Volkskrant – “Geen vette grappen, wel emotionele lading: Waterboys is een moeiteloze, prima film.”

 

Maandag 20 maart

 14:00 uur         TICKETS

Filmhuis De Spiegel

Schunck 5.0 Bongerd 18

045 577 22 79

reserveringen

info@filmhuisdespiegel.nl 

www.filmhuisdespiegel.nl

 

https://youtu.be/Tl65WDz1KQQ

 

 

 

                                                        

 

 

 

Geef een reactie