Zonnepanelen aangeschaft via de gemeente. Echt goed geregeld!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zonnepanelen aangeschaft via de gemeente. Echt goed geregeld!

De familie Nauta heeft sinds enkele weken 14 zwarte zonnepanelen op het dak van hun woning aan de Michelisstraat. Hierdoor is hun elektriciteitsrekening nul! De zonnepanelen hebben ze aangeschaft via de gemeente Kerkrade die meedoet aan het Zonnepanelenproject Parkstad.

Jo Nauta dacht al langer na over de aanschaf van zonnepanelen, maar heeft gewacht totdat het gemeentelijk project van start ging. “Zonnepanelen aanschaffen via de gemeente betekent dat de kwaliteit, service en garantie verzekerd is. De gemeente heeft hier goed naar gekeken en dat spreekt mij, maar ik denk ook vele andere inwoners, erg aan. Geen zorgen voor een periode van 15 jaar omdat de gemeente de garantie geeft, dat is echt goed. De installatie kost me niets want de opbrengsten zijn hoger dan de kosten. De BTW die ik straks nog terugkrijg gebruik ik ook nog om extra af te lossen zodat ik de zonnepanelen sneller terugverdiend heb”.

Nauta bezocht de informatieavond in het Parkstad Limburg Stadion. “Omdat ik al langer bezig was met zonnepanelen wist ik al het een en ander, maar de informatie die werd gegeven was goed. Diezelfde avond nog heb ik een offerte aangevraagd. Een paar weken geleden zijn de panelen geplaatst. Alles is prima geregeld, vragen zijn goed beantwoord en afspraken zijn netjes nagekomen. Ook is de installatie vakkundig aangelegd. Volta Solar is een goed bedrijf en dat geeft ook vertrouwen.” Jo weet waar hij over praat. Als oud-storingsmonteur van KPN, waar hij zelfs een keer monteur van het jaar is geweest, heeft hij oog voor techniek en hecht hij veel waarde aan service en klantgerichtheid.

De belangrijkste reden om de zonnepanelen aan te schaffen is voor de familie Nauta het milieu. “Voor ons gezin staat dit bovenaan”, zegt Jo Nauta. “Natuurlijk leveren zonnepanelen ook geld op, maar we zijn milieubewust, iedereen moet toch zijn bijdrage leveren. Dit probeer ik ook over te brengen op de leden van de voetbalvereniging van Kerkrade-West waar ik als vrijwilliger werk. Daar scheiden we bijvoorbeeld afval, hebben we LED -lampen en bekijken we ook of we zonnepanelen kunnen aanschaffen”. Het enthousiasme van Jo werkt aanstekelijk. In zijn directe omgeving hebben al twee andere gezinnen gekozen voor het project. Nog drie andere zijn zich aan het informeren.

Wethouder Bok is blij dat de inwoners van Kerkrade tevreden zijn over het zonnepanelenproject. “Het project wordt enorm goed ontvangen, er is heel veel interesse in deelname. Hierdoor verduurzamen we onze gemeente en hebben de burgers ook nog een financieel voordeel. Meer dan 900 mensen hebben hun belangstelling al kenbaar gemaakt en het aantal neemt nog steeds toe. We hopen dan ook dat de voorlopig laatste informatieavond op 5 april aanstaande weer druk zal worden bezocht en nóg meer mensen kiezen voor zonnepanelen.”

Logo Duurzaam Kerkrade
Heeft u interesse de informatieavond op 5 april in het Parkstad Limburg Stadion bij te wonen, dan dient u zich van te voren aan te melden via www.zonnepanelenprojectparkstad.nl/kerkrade

Hierover ontvangt u vervolgens bericht. Het is ook mogelijk om via de webpagina direct een vrijblijvende offerte op te vragen.

Duurzaam Kerkrade, dat is de titel die de gemeente Kerkrade gebruikt voor het promoten van duurzaamheid in de stad. De meeste mensen denken bij duurzaamheid aan het milieu, maar dat is zeker niet alles! Het blijft echter niet bij promoten van duurzaamheid; het doel is dat onze inwoners in hun dagelijks leven rekening houden met duurzaamheid! Rond het thema voert de gemeente allerlei projecten uit en door middel van een special in het Stadsjournaal, artikelen, www.kerkrade.nl, sociale media en onze Duurzaamheidswagen informeren we de inwoners over deze projecten en geven we tips over duurzaamheid. Tevens laten we zien dat er al heel veel gebeurt op het gebied van duurzaamheid. Succesverhalen delen we graag! Dus als u als inwoner, ondernemer of organisatie leuke of inspirerende voorbeelden heeft, laat het ons weten. Meer informatie op www.kerkrade.nl, via duurzaam@kerkrade.nl of tijdens kantooruren via telefoonnummer 14 045.

Foto Afdeling communicatie-Kerkrade.

Geef een reactie