Bij Minli Bedrijven Landgraaf kunnen kieners hun hart ophalen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bij Minli Bedrijven Landgraaf kunnen kieners hun hart ophalen.

Wanneer de zakelijke benaming Minli Bedrijven gebezigd wordt dan weet iedereen in deze regio, en ook ver daarbuiten, dat het gaat om een allround bedrijf met als hoofdvestiging Landgraaf/Strijthagen gelegen aan de Einsteinstraat 3 (045-5318170) en vestigingen in Heerlerheide (Bokstraat) en Geleen (Eisenburglaan). De Minli Bedrijven zijn een voortvloeisel van een in 1982 gelegde basis door de in het Brabantse Liessel opgegroeide Huub Minten en zijn echtgenote Ankie. Hierbij werd gestalte gegeven aan de bewering waar het in 1982 allemaal mee is begonnen t.w. een idee, een kans, een boeiende uitdaging. Welnu, deze weloverwogen uitspraak mag zeker gezien worden als een schot in de roos. Minli Bedrijven kent een diversiteit aan zakelijke expansie onderverdeeld in 24/7 operationeel zijnde tankstations ook in Heerlerheide en Geleen en in Strijthagen de Caravan World, Schaatsparadijs op 750 m2 schaatsoppervlakte, tafelvoetbal, wasboxen en horeca,  middels Café-restaurant en frituur-Big-Snacks in eigen shop

Vanaf maandag 6 maart jl. vindt er, dagelijks, bij Minli Bedrijven Strijthagen een nieuw evenement plaats onder organisatie van een vijftal verenigingen uit Landgraaf. Het gaat hierbij om de voetbalverenigingen VV Schaesberg en RKSV Kakertse Boys, Schutterij St.Hubertus, Worstelvereniging KSV Simson en de Stichting Bruggen van Vriendschap welke laatstgenoemde stichting zich inzet voor arme Poolse kinderen, een meer als nobele doelstelling. Sinds de tot dan toe zijnde kiengelegenheid aan de Moltweg tot het verleden behoorde heeft zakenman Huub Minten met een sociaal hart hier direct op ingespeeld en begon dan ook met de noodzakelijke en vereiste voorbereidingen zoals vergunningen, parkeeraanpassingen en alle investeringen hiermede gepaard gaande. Toch heeft het nog heel wat maanden, c.q. voeten in de aarde gehad, alvorens de eerder genoemde vijf Landgraafse verenigingen konden beginnen met hun eerste kienavond.

Maar het wachten loonde echter de moeite waard, want de veelal vrouwelijke kieners waren het er allemaal over eens dat het een schitterende kien locatie was geworden met een terechte chapeau aan Huub Minten. Hij heeft er dan ook zorg voor gedragen dat de liefhebsters met plezier naar Strijthagen komen. Lof klonk er ook voor de nieuwe kienkaarten, welke niet meer van gebruikelijk karton zijn, maar jawel hoor van kunststof materiaal. Duurzaam bruikbaar dus en eigenlijk immuun voor beschadigingen en evt. nat worden door geknoeide drank. Overigens zijn de kienkaarten prijsgunstig te verkrijgen. Voor rokers is in de hal een aparte dichte tentgelegenheid met afzuiging en geluidsvoorziening aanwezig zodat zij normaal kunnen door kienen.

Natuurlijk kende de eerste gehouden kien avond een officieel openingstintje. Namens de vijf organiserende verenigingen werd het woord gevoerd door de heer Jo Heckman voorzitter van voetbalvereniging V.V. Schaesberg. Hij toonde zich mede namens de collega verenigingen ontzettend blij dat ze weer kien gelegenheid hebben. Dit met dank aan een vriend en verwoord als Goedheiligman met een groot hart, welke aanduiding  gehonoreerd werd met een applaus door alle aanwezigen, welke aanwezigen ook bedankt werden. Huub Minten sprak vervolgens dat hij zal proberen om het zo gezellig mogelijk te maken, ook met verfraaiing van oude foto’s.Overigens is dagelijks de zaal om 17.00 uur open en is het kienen van 19.30 tot 22.30 uur. Parkeren via Voltastraat/Marconistraat naar terrein Einsteinstraat.

Foto’s: Callie Steijaert

 

 

Geef een reactie