De Leeuw revancheert zich met speels gemak tegen NEC ‘92.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Leeuw revancheert zich met speels gemak tegen NEC ‘92

“Niet ingecalculeerd”, zo omschreef De Leeuw-trainer Rob Pierik de nederlaag van vorige week tegen laagvlieger RKTSV. De oefenmeester zag zijn ploeg in Kerkrade met 4-3 onderuit gaan, nadat het al vroeg in het duel met een man minder kwam te staan. Het kwakkelende NEC ’92, hekkensluiter in de 4eKlasse B, leek dan ook de ideale tegenstander om deze nederlaag recht te zetten. De ploeg van trainer Armand Mingelers won voor het laatst in september 2016, zag meerdere selectiespelers wegvallen en verloor haar laatste drie duels met grote cijfers.

Ook in Brunssum zou de fusieclub uit Heerlen kansloos blijken. Al binnen enkele seconden was het Jeffrey Geurts die zijn ploeg op voorsprong kon zetten, maar hij zag zijn inzet voorlangs eindigen. De hierop volgende tegenaanval was eveneens gevaarlijk, maar ook Dennis Verdonkschot wist niet te scoren. Toch was het de thuisploeg die op voorsprong zou komen. Vleugelflitser Mack Engbers zag zijn voorzet tot doelpunt verwerkt worden, al had men daarbij de hulp nodig van de gasten, met een eigen doelpunt tot gevolg: 1-0. Toen even later Jeffrey Geurts tweemaal het laatste tikje gaf – beide op aangeven van Robin Kleintjens – en er 3-0 van maakte, leek het duel gespeeld. Diezelfde Kleintjens zorgde vervolgens met een fraaie kopbal voor de vierde treffer van de middag. Ook Zico Bock leek zijn doelpuntje mee te pikken, maar tot grote verbazing werd dit doelpunt afgekeurd wegens vermeend buitenspel, waardoor men met een 4-0 stand ging rusten.

Na de thee zou De Leeuw de score verdubbelen. Toen eerst Mack Engbers de bal hoog in de touwen joeg, was het vervolgens Zico Bock die de bal langs doelman Jim Falize schoof: 6-0. Aan de andere kant moest doelman Nick Frolichs nog eenmaal in actie komen bij een inzet van Tim Reimersdal, maar wist hij zijn doel schoon te houden. Uiteindelijk zou ook Ivar Peeters zijn eerste van dit seizoen maken en was de 8-0 voor Jeffrey Geurts, die hiermee zijn derde van de middag maakte. Door deze zege blijft het gat met RKHBS vier punten en zal het voor opponent NEC ’92 een lastige klus worden om handhaving veilig te stellen. Volgende week gaat de koploper op bezoek bij Schinveld/Arx ICT, dat sinds de winterstop de weg naar boven heeft ingezet en vorig seizoen de drie punten in eigen huis hield. NEC ’92 daarentegen ontvangt concurrent Kakertse Boys.  

Foto De Leeuw

Geef een reactie