Veiligheidsdag Heerlen

Kom kennismaken met de veiligheidsdiensten: politie, ME, brandweer, ambulance en handhaving!

zaterdag 25 maart  11:00 Tot 15:00 uur

Locatie: Burgemeester van Grunsvenplein, Heerlen

Altijd de politie in actie willen zien? Een ambulance willen bekijken? Geïnteresseerd in het werk van de brandweer? Zaterdag 25 maart 2017 is dè gelegenheid om nader kennis te maken met deze en andere hulpdiensten. Tijdens de ‘Veiligheidsdag’ presenteren de hulpdiensten zich tussen 11.00 uur en 15.00 uur op het Van Grunsvenplein met informatie, materieel en preventietips.

Politie laat zich zien met het ‘mobile lab’, met een auto van de Mobiele Eenheid, een rollertest-bank en diverse voertuigen. De brandweer is aanwezig met een ladderwagen en containers en geeft tips voor brandveilig leven. EHBO-ers geven demonstraties met lotusslachtoffers en een AED. Bovendien laten zij voorbeelden zien van zelfredzaamheidstrainingen, waarmee mensen bewust worden gemaakt van risico’s in en om het huis. Ook zijn er twee auto’s van de ‘stichting wensulance’ te bekijken.
De gemeentelijke handhavers zullen aanwezig zijn met biketeam. Burgernet zal er informatie geven en mensen kunnen zich ter plekke inschrijven en maken hiermee kans op een prijs in de  tombola. Tot slot kunnen kinderen zich laten schminken.

De Veiligheidsdag wordt georganiseerd door Arcus studenten van de opleiding Handhaving, Toezicht, Veiligheid met Politie (module HTVP).

Foto Afdeling communicatie-Heerlen

Geef een reactie