Buitenring waarschijnlijk eerder dan 2021 gereed.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Buitenring waarschijnlijk eerder dan 2021 gereed.

De Provincie Limburg kan -eerder dan verwacht- beschikken over de laatste stukken grond die nodig zijn voor de aanleg van de Buitenring Parkstad Limburg. Voor de 26 kilometer lange Buitenring moesten meer dan 1000 percelen worden verworven.

In totaal ruim 300 dossiers. In alle dossiers, op één na, is de grond  op minnelijke wijze verworven. In het geval van dat ene dossier is een onteigeningsprocedure opgestart. Deze procedure is afgelopen week in het voordeel van de Provincie Limburg afgerond. Daarmee kan nu de gehele Buitenring worden aangelegd. De eerdere beschikbaarheid van de gronden, maakt het mogelijk om de volledige Buitenring Parkstad Limburg eerder dan 2021 te openen.

Hoeveel eerder de volledige Buitenring in gebruik kan worden genomen door het verkeer is afhankelijk van meerdere factoren en partijen waaronder de zeven betrokken gemeenten en Rijkswaterstaat. Gedeputeerde Eric Geurts is positief gestemd: “Op dit moment worden de opties onderzocht. Uiteraard worden de mogelijkheden daarna besproken met alle partijen.

Hoe eerder de Buitenring in gebruik genomen kan worden, des te eerder profiteert de regio van de voordelen van de Buitenring zoals minder (vracht)verkeer in de woonwijken en de betere bereikbaarheid van onder andere bedrijventerreinen en de toeristische attracties. Ook de verwachtte economische ontwikkeling kan dan sneller op gang komen. En dat is uiteindelijk toch waarom je zo’n weg aanlegt”

Naar verwachting komt de Provincie voor de zomer met een aangepaste planning.

Tekst en foto Buitenring

Geef een reactie