Met een serenade zeggen de leden, het bestuur en dirigent Anton Kropivšek van Gemengd koor Crescendo Doenrade ‘dank je wel’ tegen hun trouwe toehoorders en donateurs. Het sponsor- en vriendenconcert vindt plaats op zaterdag 8 april in de Biesenhof, Biesenweg 1 in Geleen en begint om 14.00 uur.

Het Sloveens vocaal ensemble Deseti Brat (de tien broers) verleent medewerking aan dit concert.  Het hoge artistieke niveau maakt het octet Deseti Brat tot één van de meest vooraanstaande ensembles van Slovenië. Het repertoire is breed, van Sloveens

De volksmuziek tot werken uit de Renaissance en modern klassieke muziek. In Slovenië treedt het octet regelmatig op voor radio en televisie en er zijn tot nu toe 10 cd’s uitgebracht.

Gemengd koor Crescendo Doenrade viert dit jaar haar 70-jarig jubileum. En wat is er mooier om tijdens zo’n feestelijk jaar de mensen die ons koor ondersteunen te bedanken met dit muzikale cadeautje, vinden de bestuursleden.

Maar de feestelijkheden houden niet op na dit concert. Het feest gaat verder op zondag 10 september met een Heilige Mis en receptie . Ook worden die dag de jubilarissen gehuldigd.  Het koor treedt ook op zaterdag 7 oktober op tijdens de Limburgse Koordagen in de Roermondse Oranjerie, met directie van John Rutter. Het jaarlijkse Winterklankenconcert vindt plaats op zondag 3 december. Het feestjaar wordt afgesloten met een kerstconcert in Merkelbeek samen met fanfare St. Joseph Merkelbeek.

Foto’s Sandra Isarael

 

Geef een reactie