Boomfeestdag en presentatie herinrichtingsplan sportcomplex Reijmerstok

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Boomfeestdag en presentatie herinrichtingsplan sportcomplex Reijmerstok

 

Gulpen-Wittem, 24 maart 2017 – Op woensdag 22 maart vond op het voormalige sportcomplex in Reijmerstok op feestelijke wijze de boomfeestdag plaats. Tevens presenteerde de werkgroep ‘Herinrichting Sportcomplex Reijmerstok’ een plan met ideeën voor de herinrichting van het voormalige sportcomplex. Met het planten van de bomen is een start gemaakt aan de herinrichting van het terrein.

 

Nationale Boomfeestdag Reijmerstok. In de stralende zon hebben kinderen van basisschool St. Fransiscus maar liefst 12 nieuwe bomen geplant in het kader van de 60e Nationale Boomfeestdag. Dit gebeurde in samenwerking met de gemeente Gulpen-Wittem, docenten, inwoners van Reijmerstok en adoptanten van de bomen. De boomfeestdag werd mede mogelijk gemaakt door de Werkgroep Zelfsturing, Jeugdwerk de Duvelkes en sponsoren. De gemeente Gulpen-Wittem heeft tevens een boom geschonken aan jeugdprinsenpaar Jens en Anna van de Durchduujerkes. Deze boom verzorgt eenzelfde hoeveelheid zuurstof als dat zij nodig hebben gedurende hun leven.

 

 

 

 

 

 

Het voormalige sportcomplex bestaat uit een verhard plein (voormalig handbalveld), een voetbalveld en een clubgebouw. Het doel dat de werkgroep Herinrichting Sportcomplex Reijmerstok voor ogen heeft is het creëren van een centrale, multifunctionele voorziening voor alle inwoners en verenigingen van de gemeenschappen Reijmerstok en Terlinden. Het is de bedoeling dat verschillende doelgroepen (groot, klein, jong en oud) er in de toekomst terecht kunnen voor activiteiten met als gevolg het bevorderen van de leefbaarheid in deze kleine kernen.

Het plan het herinrichtingsplan zijn ideeën opgenomen voor het realiseren van een trap- en speelveldje, amfitheater, reliëf met boomstammen en een natuurlijke buitenspeelplek. Een belangrijk uitgangspunt daarbij is het gebruik van natuurlijke materialen uit de nabije omgeving.  De bestaande faciliteiten blijven behouden. Achterstallig onderhoud wordt in samenspraak met de gemeente uitgevoerd. Het herinrichtingsplan is tot stand gekomen in overleg met diverse betrokken partijen waaronder Jeugdwerk de Duvelkes, Kindervakantiewerk, Jonkheid Reijmerstok, Stichting Kernoverleg Reijmerstok en direct omwonenden.

Wethouder Franssen is zeer positief over de boomfeestdag en de presentatie van het herinrichtingsplan: “Het is prachtig om te zien met hoeveel energie en daadkracht verschillende partijen in Reijmerstok samenwerken en zich inzetten voor de leefbaarheid in de dorpskern. Dat werd bijvoorbeeld tijdens deze boomfeestdag goed zichtbaar. We ondersteunen het herinrichtingsplan van harte waar mogelijk!”

Foto’s Vera van Laar Medewerker Communicatie Gemeente Gulpen-Wittem.

 

 

 

Geef een reactie