Erepenning van de Provincie Limburg voor scheidend secretaris/algemeen directeur Ad de Kroon.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vrijdag 24 maart overhandigde gouverneur Theo Bovens de Provinciale Erepenning aan de heer Ad de Kroon bij gelegenheid van zijn afscheid als secretaris van het college van Gedeputeerde Staten en algemeen directeur van de Provincie Limburg.

Gouverneur Theo Bovens sprak tijdens de overhandiging van de Provinciale Erepenning onder andere de volgende woorden: “Wij gaan vandaag officieel afscheid nemen van de secretaris/algemeen directeur van de Provincie Limburg. En hij ook van ons. Dames en heren, ik heb het natuurlijk over Ad de Kroon. Ad de Kroon die hier – als Brabander – de laatste zeven jaar de kroon op zijn professionele loopbaan mocht komen zetten. Die hier zeven jaar mocht komen ‘wonen, leven én werken’.

Je kunt Limburger worden door geboorte, door te trouwen met een Limburgs meisje, door hier te werken, door er van te houden. We zijn immers hier niet eenkennig, en de Limburgse ziel is liefdevol en grenzeloos, nietwaar? Maar er is ook een definitievere vorm, een meer officiële. Het Limburgerschap kun je ook verdienen, door je verdienstelijk te maken voor de Limburgers, en voor degenen die voor Limburgers werken.

Dat moment is nu wél aangebroken. Want, beste Ad, het is gebeurd. Afgelopen dinsdag – 21 maart 2017 – heeft het College van Gedeputeerde Staten unaniem besloten jou, als secretaris/algemeen directeur,  ik citeer de Erepenning van de Provincie Limburg toe te kennen uit waardering voor zijn bijzondere verdiensten voor de provincie Limburg. Daarmee ben je voor eens en altijd volbloed Limburger, ereburger nog wel. Ik feliciteer je uit de grond van mijn hart en je weet dat hieraan natuurlijk wel de verplichting is verbonden nog regelmatig terug te keren naar deze provincie. Maar dat lijkt me geen straf te zijn voor jou en Liliane.”

Foto Afdeling communicatie provincie Limburg.

Geef een reactie