De Leeuw zwaarbevochten langs Schinveld in derby.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een stralende lentezon, veel toeschouwers en twee strijdlustige teams. Dankzij deze ingrediënten werd het een spannende en aantrekkelijke derby tussen Schinveld/Arx ICT en De Leeuw. Laatstgenoemde ging er uiteindelijk met de drie punten vandoor en zag tevens concurrent RKHBS afhaken in de strijd om het kampioenschap. Toch hield de ploeg uit Brunssum een nare nasmaak over aan deze overwinning. Zo zag men topscorer Jeffrey Geurts al vroeg in het duel uitvallen met een op het eerste oog ernstige blessure.

Het duel was nog geen kwartier oud toen Geurts, dit seizoen goed voor 26 doelpunten, uit balans werd gebracht en naar de grond ging met een mogelijke enkelbreuk tot gevolg. Tot dusver waren beide ploegen nog niet gevaarlijk geweest en werd er vooral veel passie en strijd geleverd. De Leeuw trachtte via combinatiespel kansen te creëren, Schinveld daarentegen hanteerde de lange bal om zo het spitsenduo Peeters-Nendels te bereiken. Toch waren het de gasten die bij de eerste mogelijkheid wisten te scoren.

Danny Lammers ontving de bal ter hoogte van de middellijn en na een fraaie solo wist hij doelman Luc Smeets te verschalken: 0-1. Na deze treffer zouden er meerdere kansen volgen. Zo waren Edwin van Well en Robin Kleintjens namens De Leeuw dichtbij een treffer, maar kregen zij het leer niet tegen de touwen. Ook Schinveld-speler Youri Lemmens stuitte tot tweemaal toe op de uitkomende Nick Frolichs. Op slag van rust leek De Leeuw dan toch de score te verdubbelen, maar Smeets wist de strafschop van Zico Bock te keren, waardoor het slechts 0-1 bleef. 

De strijd en werklust die beide ploegen ook na rust leverde, zorgde voor veel duels. Dit stond dan ook aan de basis van de tweede treffer. Omdat Schinveld meer de aanval zocht, gaf men achterin veel ruimte weg en koos De Leeuw ervoor om te loeren op de counter. Toen Tom van Vugt met een lange pass van achteruit de bal over de Schinveldse defensie wist te leggen, was Robin Kleintjens sneller bij de bal dan doelman Smeets, waardoor de spits vrij baan had naar het doel en de 0-2 verzorgde. Schinveld kon echter voor weinig gevaar zorgen, mede dankzij een sterk optreden van de Brunssumse achterhoede.

Toch kon deze niet voorkomen dat de thuisploeg een kwartier voor tijd de aansluitingstreffer maakte. Een vrije trap van Collin Nendels verdween via de muur in het doel, buiten bereik van Frolichs: 1-2. Hierna ging de ploeg van trainer Ton Zupancic haastig op zoek naar de gelijkmaker en zorgden de hoekschoppen en verre inworpen van Jorrit Haest voor enig gevaar in het strafschopgebied. Uiteindelijk zou De Leeuw met de drie punten huiswaarts keren. Zo wist Danny Lammers in de slotminuten de bal te veroveren op het middenveld en kon zo ongehinderd op het Schinveldse doel aflopen.

Onbaatzuchtig bediende hij de meegelopen Zico Bock, die op zijn beurt de bal kon binnenschuiven en de bevrijdende 1-3 aantekende. Toen na afloop bleek dat RKHBS, achtervolger op vier punten van De Leeuw, onderuit was gegaan bij Zwart-Wit ’19 barstte het feest los. 

Hierdoor is het gat tussen beide ploegen opnieuw zeven punten en met nog zes wedstrijden te gaan, lijkt RKHBS af te haken in de race om het kampioenschap. Schinveld/Arx ICT staat onderin de middenmoot en neemt het de komende weken op tegen directe concurrenten in de strijd om lijfsbehoud.

Foto’s Jan Lammers

Geef een reactie