Aanmelden kan nog t/m zondag 2 april aanstaande!

De afgelopen weken zochten wij naar minstens 100 huishoudens die met ons de uitdaging wilden aangaan om gedurende 100 dagen 100% afval te scheiden. De belangstelling bleek enorm, inmiddels hebben ruim 280 gezinnen zich aangemeld voor de 100-100-100 uitdaging die op maandag 3 april aanstaande van start gaat.

Het doel van de 100 dagen afval scheiden is enerzijds om te kijken waar gemiddelde huishoudens tegenaan lopen als zij proberen hun afval optimaal te scheiden. Anderzijds zal blijken hoe weinig restafval deze huishoudens overhouden op het einde van de rit. Om hier een goed beeld van te krijgen wegen alle deelnemers elke week hun restafval en voeren zelf de resultaten in op de afvalmeter van het speciaal ingerichte 100-100-100 platform.

Voor wie?  100-100-100 is bedoeld voor iedereen die woonachtig is in het Rd4-werkgebied. Of je nu in een flat woont of in een huis, een groot gezin hebt of alleen woont. Huishoudens die hun afval al heel goed scheiden of juist helemaal niet, het maakt hierbij niet uit. 100-100-100 is geen wedstrijd, het gaat om een gemiddelde en de ervaringen van al deze huishoudens samen. Deelnemers die anders hun afval niet goed scheiden “leren” dat in 100 dagen wel te doen. De groep waarvoor afval scheiden al heel gewoon is kan andere deelnemers inspireren en ook zij ontvangen veel bruikbare informatie.

Samen Rd4 begeleidt de deelnemers via het platform met tips en weekopdrachten. Daarnaast wordt elke week een prijsvraag gestuurd waarbij deelnemers kans maken op leuke prijzen. Op het forum kunnen deelnemers in contact staan met elkaar en ervaringen uitwisselen. Om deelnemers de kans te geven met eigen ogen te zien waar hun afval verwerkt wordt, organiseert Rd4 een aantal bezoeken aan afvalverwerkers waar deelnemers zich kosteloos voor kunnen opgeven.

Startbijeenkomst 1 april  Alle deelnemers ontvangen na aanmelding een uitnodiging voor de startbijeenkomst van zaterdag 1 april aanstaande. Hier wordt uitleg en praktische informatie gegeven en er wordt een startpakket uitgedeeld. In het startpakket zitten allerlei handige items die tijdens de 100 dagen goed van pas zullen komen, waaronder een weegapparaatje om het restafval te wegen. De presentatie van de startbijeenkomst ligt in handen van Vivian Lataster, die zelf ook met haar gezin de uitdaging zal aangaan. Aanmelden is verplicht.

Laatste kans aanmelden!
Wil je ook graag meedoen met 100-100-100? Dit is je laatste kans, aanmelden kan nog maar t/m zondag 2 april aanstaande. Na zondag is het niet meer mogelijk om mee te doen. Let op: de startbijeenkomst is al op zaterdag 1 april, wacht dus niet te lang.

Ga snel naar www.rd4.nl/100 en geef je op!

Foto RD4

Geef een reactie