Guus Vrancken is geestelijk vader van het Fietsenproject in Heerlen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Volgens de Wethouder Peter van Zutphen. We kunnen in het gemeentehuis van alles bedenken en besluiten. Maar het leidt niet tot veel als er geen betrokken mensen zijn die het voorbereiden, en vervolgens met de voeten in de klei uitvoeren.. Zie hier het sprekende voorbeeld van Guus Vrancken en zijn betrokkenheid bij het fietsenproject in Heerlen.

“Als het kan wil ik er zelf bij zijn als er een fiets wordt overhandigd aan iemand die het nodig heeft.”

Guus is geestelijk vader van het #fietsenproject vanGemeente Heerlen. Zwerffietsen uit de stad belanden in zijn werkplaats. Daar krijgen de fietsen een tweede leven. Ze worden opgeknapt door leerlingen van het Voortgezet Speciaal Onderwijs (VSO) die zo arbeidsvaardigheden aanleren. De fietsen komen terecht bij mensen die het echt nodig hebben. Guus: “Bijvoorbeeld mensen die om 6 uur in de ochtend moeten gaan werken, maar geen eigen vervoer hebben. Of kinderen die nog geen fiets hebben. Die twinkeling in de ogen van zo’n kind die een fiets krijgt, dat is prachtig. Tja, je moet ergens beginnen

Foto Afdeling communicatie-Heerlen en Lucho Carreno

Geef een reactie