Nieuw kunstwerk onthuld in Simpelveld.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Waar is Wally? Kent u die boeken? Met van die plaatjes waar je eindeloos naar kunt kijken en waarop je steeds weer iets nieuws ontdekt. Zo’n plaatje is er nu ook van gemeente Simpelveld.

Het is een kunstwerk van Roel Meertens die een prachtige schets heeft gemaakt van alle karakteristieke plekken in onze gemeente. Donderdagavond, voor aanvang van de raadsvergadering, is het kunstwerk onthuld.

Burgemeester De Boer: “We waren op zoek naar een origineel relatiegeschenk voor speciale gelegenheden. We hebben Roel de opdracht gegeven om Simpelveld in beeld te brengen, met alle bijzondere dingen die onze gemeente kenmerken. De illustratie is daardoor heel detaillistisch geworden. Wie goed kijkt, vindt er van alles terug: bijzondere panden, waterloopjes, de Miljoenenlijn, de kei van Bocholtz, de kloosters, de processie, een butler, wielrenners en nog veel meer. Het kunstwerk vertelt een verhaal, het verhaal van Simpelveld en Bocholtz.”

De grote illustratie hangt in de hal van het gemeentehuis, op de eerste verdieping bij de ingang van de raadzaal. Burgemeester De Boer: “Daar kan iedereen ervan genieten.”

Foto Afdeling communicatie Simpelveld

Geef een reactie