“Hartverscheurend verhaal van een jongetje dat uit zijn naargeestige, doch toereikende universum breekt.

 

Vertoning in Theater Landgraaf

Zondag 2 april / 20.00 uur

Canada, Ierland, 2016 / 118 minuten

Regie: Lenny Abrahamson

Met: Brie Larson, Jacob Tremblay en Joan Allen

Bijna alles wat je van tevoren zegt over Room maakt deze geweldige film minder sterk. Dus: geen recensies lezen, geen trailer kijken. Gewoon gaan zien.

Zondag 2 april  is in Theater Landgraaf de filmhuisfilm ‘Room’ te zien. Room is een krachtige boekverfilming (van Emma Donoghue) over een moeder een zoon, die uit hun jarenlange gevangenschap weten te ontsnappen. Brie Larson won terecht een Oscar voor Beste Actrice. Haar fantastische jeugdige tegenspeler had ook een Oscar nominatie verdient.

Room vertelt het verhaal van een moeder en haar zoontje, die hun leven doorbrengen in gevangenschap. De kleine Jack (Jacob Tremblay) weet niet beter. Hij is geboren en opgegroeid in de kamer waar zijn moeder als 17-jarig meisje werd opgesloten door haar ontvoerder en verkrachter.

Net als het boek van Emma Donoghue, die het scenario schreef – legt ook Room het perspectief vooral bij het 5-jarige jongetje. Voor de vijfjarige Jack is de wereld maar een paar vierkante meter. Hij zit met zijn moeder opgesloten in een hermetisch afgesloten kamer. Hij mist de buitenwereld niet, simpelweg omdat hij niet eens weet dat er zoiets bestaat. Zijn moeder heeft dat lang zo gelaten, maar besluit hem op een dag toch te vertellen over de situatie waarin zij zich daadwerkelijk bevinden. Ook om samen te kunnen werken aan een ontsnappingsplan.

Rm_D40_GK_0056.RW2

 

https://youtu.be/ul9JlkOUbeY

Theater Landgraaf

Kerkberg 4,

6374ES  Landgraaf

info@theaterlandgraaf.nl

Wilt u telefonisch reserveren,

neem dan contact met ons op, iedere werkdag tussen 10 en 12 uur.

045-5310929  /  0031455310929 (international)

http://www.theaterlandgraaf.nl/

Geef een reactie