Gezocht: Enthousiaste bestuursleden voor buurtorganisatie Hoensbroek-Centrum/De Dem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Woon jij in Hoensbroek-Centrum/De Dem* en wil jij je inzetten voor de bewoners in jouw buurt? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wegens omstandigheden heeft de huidige buurtorganisatie in Hoensbroek-Centrum/De Dem haar werkzaamheden neer moeten leggen. Wij zijn daarom op zoek naar mensen die een nieuwe buurtorganisatie willen vormen.

Wat doet een bestuurslid van een buurtorganisatie?.leden van de buurtorganisatie zetten zich in voor de bewoners in de buurt. Dat doen ze op verschillende manieren door bijvoorbeeld activiteiten te organiseren of mogelijk te maken, zoals een buurtfeest, een jeugdactiviteit of een verwendag voor senioren. Maar ook door gesprekken met de gemeente, de politie en andere organisaties over wat er in de buurt speelt. Op die manier draag jij bij aan de sociale cohesie, leefbaarheid en de burgerkracht in de buurt.

Hoe werkt een buurtorganisatie? Als bestuurslid ben je onderdeel van een team (het bestuur) dat de buurtorganisatie leidt. Je vergadert regelmatig (meestal een keer per maand) met andere bestuursleden. Je denkt en praat mee over de activiteiten van de buurtorganisatie. Daarnaast kun je specifieke taken of aandachtsvelden hebben, zoals jeugd en jongeren, financiën of communicatie. Zodra het nieuwe team is samengesteld worden de rollen en taken onderling verdeeld.

Echt iets voor jou? Stuur dan voor 1 mei 2017 een mail naar Adriane Keulen via a.keulen@heerlen.nl. Geef aan waarom je dit graag wilt en waarom jij geschikt bent om bestuurslid te worden. Na afloop van de termijn worden de reacties beoordeeld door de gemeente en krijg je te horen of je op gesprek mag komen. Er zijn maximaal zeven plaatsen beschikbaar in het bestuur. Heb je nog vragen? Bel dan met Adriane Keulen via 045 560 50 34 of mail naar a.keulen@heerlen.nl.

* Het gebied wordt begrensd door de Akerstraat-Noord, Demstraat, Gravin van Schönbornlaan, Kasteel Hoensbroeklaan, Juliana Bernhardlaan, Pastoorskuilenweg en de Kastanjestraat.

Meer nieuws uit Òs Gebrook

Foto Afdeling communicatie-Heerlen

Geef een reactie