Op 31 maart wordt in de Geleenstraat voor het stadhuis van Heerlen de eerste Tihange-zuil in Nederland in gebruik genomen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op vrijdag 31 maart om 16.00 uur wordt in de Geleenstraat voor het stadhuis van Heerlen de eerste Tihange-zuil in Nederland in gebruik genomen.

 Door een hefboom over te halen kunnen inwoners de kernreactor in Tihange ‘symbolisch uitschakelen’ en zo hun betrokkenheid laten zien. De zuil die ontwikkeld werd door de kunstenaar Rolf Jägersberg en de designer Lars Harmens werd eerder al op diverse plaatsen in de regio Aachen geplaatst.

 De zuil in Heerlen zal aanstaande vrijdag officieel in gebruik genomen worden door burgemeester Ralf Krewinkel in aanwezigheid van de bedenkers, een vertegenwoordiger van de stad Aken de heer Sellung, de voorzitter van de Städteregion Aachen Helmut Etschenberg, en de ondernemers die deze Heerlense zuil gesponsord hebben.

Foto SP.nl

 

Geef een reactie