Burgemeester sluit woning Gulpen op grond van Opiumwet.

A full frame of marijuana foliage, background wallpaper

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gulpen-Wittem, 31 maart 2017 – Burgemeester Hans Ubachs van Gulpen-Wittem heeft besloten op grond van de Opiumwet over te gaan tot sluiting van de woning aan de Emile Hupperetzstraat 18 in Gulpen. De woning is met ingang van donderdag 30 maart gesloten voor de duur van zes maanden. De burgemeester heeft tot sluiting van de woning besloten op advies van de Politie Zuid-Limburg.

 

Uit de politierapportage blijkt dat er een grote handelshoeveelheid harddrugs is aangetroffen. De vondst bestaat uit circa 17 gram amfetamine. Op grond van het Damoclesbeleid wordt een woning voor de duur van zes maanden gesloten als meer dan 0,5 gram harddrugs wordt aangetroffen.

Sluiting woning. De burgemeester is bevoegd om over te gaan tot het sluiten van een woning voor bepaalde tijd als er sprake is van de aanwezigheid van deze hoeveelheid harddrugs. Op basis van een uitgebreide politierapportage heeft burgemeester Hans Ubachs besloten van deze bevoegdheid gebruik te maken. De bescherming van de openbare orde en veiligheid, het woongenot van de omwonenden en de strijd tegen de handel in verdovende middelen wegen voor de burgemeester zwaarder dan het belang van de verdachte om in de woning te blijven wonen. De woning is gesloten voor de duur van zes maanden. Dit is naar de mening van de burgemeester lang genoeg om het pand uit de drugshandelketen te halen en veiligheid in de omgeving te creëren.

Foto Javier Navarrete

Geef een reactie