Een voortreffelijk deelnemersveld, een uitdagend parcours en altijd een mooie winnaar. De Volta Limburg Classic is een koers om ieder jaar weer van te smullen. En dat zal aanstaande zaterdag niet anders zijn. De 44ste uitgave van ‘De parel van de wielersport’, zoals de bijnaam van de wedstrijd luidt, belooft een enerverende editie te worden. Een vooruitblik.

OPMAAT NAAR DE AMSTEL GOLD RACE

Het nieuwe parcours bevat geen drie lussen van 60 kilometer, maar na een lokale lus door Eijsden, rijdt het peloton twee grotere rondes van 90 kilometer. Tevens wordt er in de finale een lokale ronde geschrapt, waardoor de hellingenzone dichter op de finishlijn komt te liggen. In het verleden lag de laatste helling op 30 kilometer van de meet, met de wijziging van het parcours krijgen de renners in de laatste 20 kilometer nog vier venijnige klimmetjes voorgeschoteld. Met deze aanpassing wordt gehoopt op meer openheid van de wedstrijd en de vergroting van het aantal kanshebbers op de overwinning in de Diepstraat te Eijsden. Ook met het terugbrengen van bijvoorbeeld de beklimmingen van Camerig en Gulperberg mag de Volta Limburg Classic weer met recht gezien worden als dé belangrijke opmaat naar de Amstel Gold Race.

voor meer informatie www.voltalimburgclassic.nl/toer

 

Download hier de uitgebreide routebeschrijving

Foto Volta Limburg Classic.

Geef een reactie