1-0 Marvin de Winter

2-0 Daniel Dormans

2-1 Nec 92

2-2 Nec 92

2-3 Nec 92

3-3 Michael Gerits

4-3 Yassin Eladem

We schrijven minuut 90 op 2 april 2017,  de wedstrijd Vaesrade 1 – Nec 92 1, het ongelooflijke is gebeurd, Nec 92 heeft Vaesrade (na een 2-0 voorsprong van Vaesrade) op de knieen gekregen en de achterstand goed gemaakt en er een 2-3 overwinning van gemaakt.

Dat alles heeft Vaesrade volledig aan zichzelf te danken want na een 2-0 ruststand laten de mannen van Paul Bisschops het volledig lopen en Nec toont de juiste instelling en maakt gehakt zeker qua inzet van Vaesrade.

Het begon allemaal zo mooi voor Vaesrade, de zon scheen, Nec kon niet beter en het enige wat de ploeg van Armand Mingelers deed was tegenhouden. Dit gebeurde eigenlijk toch wel vrij lang en pas nadat Marvin de Winter de score voor Voasje opende (zijn 1e van het seizoen en hij was er terecht dolblij mee) lieten de stugge Heerlenaren het even allemaal lopen.

Vaesrade had het meeste balbezit en het spelbeeld was te zien op de helft van Nec 92 dat op dat moment echt niet meer kon dan tegenhouden, 10 minuten na de 1-0 verdubbelde Daniel Dormans met zijn tiende goal van het seizoen de score en van dichtbij tekende hij voor de 2-0. Vaesrade op rozen en de vraag die iedereen zich erna stelde was niet of Vaesrade zou winnen maar met hoeveel? Nec, met oud gediende Rene Sormani bijvoorbeeld in de ploeg toonde echter veerkracht en daarbij werd het geholpen door de defensie van Vaesrade, die zag er kort voor rust heel erg slordig uit en de 2-1 en dus de aansluiting kon worden binnengelopen, een domper zo vlak voor rust. Meteen na de thee werd de domper een dreun want Nec 92 kwam gewoon langszij.

Bekeken werd de bal achter Erik Urff geplaatst en de 2-2 was een feit, Nec 92 dwong deze 2-2 gewoon af, respect. Ongeloof langs de zijlijn bij het thuispubliek, dit kon toch niet waar zijn, maar net als in de uitwedstrijd werd het gewoon 2-2 na een 2-0 voorsprong voor Vaesrade. Met enige frustratie werd de 12e man daarna bediend van een onthutsend slechte fase van Vaesrade, onmachtig werd het doel gezocht van Nec.

De zeer jonge keeper hield stand en verdiende een grote pluim voor zijn prestatie vandaag, want hij hield zijn doel vooralsnog schoon, de tijd tikte verder en jawel hoor, de domper wordt zo een 13 minuten voor tijd een nachtmerrie en de 2-3 wordt binnengewerkt, NEC presteert het onmogelijke…….. en zo komen we weer bij de 1e zin van dit verslag.

We schrijven minuut 90…..2 april 2017, de stand is 2-3 voor Nec 92…..Niemand, maar dan ook niemand gelooft nog in de kansen voor Vaesrade totdat Michael Gerits de 3-3 binnenschiet van kortbij, we schrijven dan al de 96e minuut of zo…..en wat er voor deze goal allemaal gebeurd is bijna niet te beschrijven, je moet erbij zijn geweest.

De keeper van Nec krijgt rood voor het duwen van Marvin de Winter nadat hij fors het duel aangaat met de youngsters. De jonge keeper kan zijn emoties niet de baas en krijgt nogmaals rood (kan het uberhaupt?). Langs de zijlijn bij Nec wordt er van alles geroepen schijnbaar en ook bij Vaesrade is er tumult voor de bank en op de bank, geen tumult fysiek, maar tumult door het optreden van de scheidsrechter die zijn warrige optreden in de 2e helft bekroond met enkele rode kaarten, het zijn er in totaal 6, waarvan 1 voor Randy Snackers van Vaesrade.

De rode kaart was zo vaak in de lucht dat uw verslaggever het allemaal niet meer kon bijhouden. Is het spektakel dan uiteindelijk klaar om 16.35 uur na minuten van naspeeltijd? Nee hoor…..Vaesrade pompt de bal nog een keer naar voren en de bal komt na wat schermutselingen bij Daniel Dormans, deze besluit 2 man uit te kappen en de bal sierlijk mee te geven aan Yassin Eladem, waarom schoot Dormans niet zelf? Maar gelukkig kiest die voor Eladem, die blijft ijzig kalm en op zaalvoetbalwijze schiet hij de bal in de lange hoek en laat hij Rene Sormani (het doel ingegaan na de rode kaart van de keeper) kansloos en gebeurd het onmogelijke op het onmogelijke, Vaesrade gaat winnen met 4-3 van Nec, nadat de stand in de 90e minuut nog 2-3 was voor Nec.

De spelers van Vaesrade doken op elkaar, daar was heel goed te zien dat Vaesrade 1 een hecht team was, want ondanks de barslechte 2e helft werd er nog gewonnen, maar de manier waarop men dit vierde zegt veel, een eenheid, geen verwijten over het slechte voetbal, maar vieren dat je 3 punten hebt gekregen, mooi om te zien als Vaesrade supporter. Nec daarentegen had deze wedstrijd zeker 1 punt (of misschien wel meer) verdiend, ook daar waren vriend en vijand het over eens en men werd zwaar benadeeld door de regen aan kaarten.

Vaesrade had geluk en kroop door het oog van de naald en houdt daarmee de bovenste plaatsten in de subtop in het vizier en dat mag gezien de krappe selectie nog steeds een echte topprestatie genoemd worden. Nec zal volgend jaar in de 5e klasse moeten gaan acteren en daar opnieuw moeten beginnen en dat verdiend de mooie vereniging die Nec ooit was ook en we wensen de trainer Armand Mingelers daarbij alle succes toe volgend jaar.

Vaesrade mag nog steeds hopen op een mooi toetje…..nacompetitie, daar de doelstelling, veilig spelen en een stabiele 4e klasser zijn dit seizoen reeds behaald lijkt te zijn. Volgende week wacht Voasje de zware uitwedstrijd tegen Zwart Wit en dat zal dan moeten gebeuren zonder de voorhoede spelers Randy Snackers en Marvin de Winter. Parkstad actueel was erbij gisteren en heeft ook nog diverse mooie wedstrijdfoto’s op de website staan.

Foto’s®Parkstadactueel/Tom de Cock

voor meer Foto’s http://www.oypo.nl/E28F5A59A002EA36

 

Geef een reactie