Koutenveld 4 kampioen, Zico Bock wint gouden schoen BRUNSSUM

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 De mannen van ZVV Koutenveld 4 zijn maandagavond kampioen geworden in de 3e klasse 306. In een volgepakte sporthal in Treebeek werd Bende ’92/Van Delft met 6-2 verslagen.

Hierdoor is de ploeg van trainer/coach Jeffrey Geurts niet meer te achterhalen. Zondag meldden wij al dat onze trainer/coach een ernstige enkelblessure had opgelopen, waardoor de oefenmeester op krukken zijn mannen moest klaarstomen voor de groots aangekondigde kampioenswedstrijd.

Met een voltallige selectie had Geurts de mogelijkheid om alle spelers, speciaal in het nieuw gestoken door Macron en Tandcentrum Schoffelen, aan het werk te zetten.

Desondanks oogde de ploeg nerveus en lag het baltempo in de beginfase laag. De gasten kozen voor een extreem defensieve tactiek, wat resulteerde in veel afstandschoten, met name via de voet van Olaf Mazier. De topschutter was zaterdag al goed voor zes treffers en verzorgde ook maandagavond de openingstreffer. Met een hard schot, uiteraard van afstand, liet hij de Landgraafse doelman kansloos. Toch wist In de Bende ’92 langszij te komen toen de fysiek sterke spits kinderlijk wegdraaide bij zijn tegenstander.

Even later wist Mazier met zijn tweede van de avond zijn ploeg op voorsprong te schieten, gevolgd door een lepe punter van routinier Ronald Kuiper: 3-1. Op slag van rust wisten de gasten de aansluitingstreffer te verzorgen, waardoor beide ploegen met een 3-2 ruststand aan de spreekwoordelijke thee gingen. Na rust veranderde het spelbeeld nauwelijks: Koutenveld probeerde – in een laag tempo – het defensieve In de Bende kapot te spelen. Achterin vocht gelegenheidsverdediger Zico Bock, zaterdag tweemaal trefzeker, zijn duels uit met de Landgraafse spits, die in het tweede bedrijf aan banden werd gelegd.

Hierdoor kwamen Shawn Imming, Rene Smid en Nick Frolichs veelal op de flanken uit om de aanvoer naar Mazier of Reggie Vonken te verzorgen. Laatstgenoemde wist net als zaterdag zijn doelpuntje mee te pikken: 4-2. De bonkige balvirtuoos was echter kort hierna het slachtoffer van een gemene overtreding, die de gasten een gele kaart opleverde. In de slordig uitgespeelde man-meer-meer situatie was het toch weer Mazier die doeltrof en de 5-2 en even later zelfs de 6-2 verzorgde. Met het inbrengen van Pieter Drenth, Bas Pluijmackers en Moreno Rademakers kwam er meer spelvreugde in de ploeg. Dit werd ook opgepakt door het fanatieke publiek, die het drietal met een luid applaus toejuichte.

Zo was Rademakers met enkele acties goed voor twee ouderwetse poortjes en waren Drenth en Pluijmackers dichtbij een treffer. Rick Van de Roer bleek ook vanavond weer een betrouwbare sluitpost te zijn, want hij hield in de tweede helft zijn doel schoon met enkele fraaie reddingen. Toen iets na half negen het laatste fluitsignaal klonk, was het kampioenschap een feit en was de feestvreugde zichtbaar aanwezig. De spelers dankten als blijk van waardering het publiek voor hun trouwe support, waarna het officiële gedeelte van start zou gaan. In de laatste weken hadden spelers en supporters de mogelijkheid hun stem uit te brengen op de speler van het jaar.

 

Met 61 stemmen mocht Zico Bock, die dit seizoen – als enige – geen enkel duel miste en in deze 19 wedstrijden goed was voor 32 doelpunten, de gouden schoen in ontvangst nemen en liet hiermee nummer twee Ronald Kuiper net achter zich.

 

 

Foto: Zico Bock en Ronald Kuiper met hun prijzen.) Hierna nam Guido Smaniotto, voormalig bestuurslid technische zaken, het woord en reikte de kampioensschaal en medailles uit aan Olaf Mazier, uiteraard ondersteund door de 17 koppige selectie, een trotse trainer en mascotte Schoffie Schoffelen. In een pakkende speech gaf hij aan dat Koutenveld 4 een team is dat trots mag zijn op haar prestatie door als vriendenteam zoveel passie, strijdlust en plezier over te brengen op elkaar en het publiek.

Daarnaast benoemde hij dat ‘het vierde’ een team is dat reclame maakt voor een zaalvoetbalvereniging en men is dan ook blij dat dit team zich in haar derde seizoen tot kampioen mag kronen.

Na afloop zou de selectie dit kampioenschap tot diep in de nacht (ja, zelfs op maandagavond) vieren. Het kampioenselftal zal dit seizoen nog eenmaal in actie komen. Zo speelt men op zaterdag 29 april speelt in een uitwedstrijd tegen Le Soleil 1.

Foto’s Kautenveld4

 

 

 

Geef een reactie