Onnodige nederlaag bij studentes van DBSV

 

Na de zege van vorige week op VV Sibbe stond vandaag het middenmootduel tegen het internationale gezelschap van DBSV op het programma; een wedstrijd die vooraf al onder een slecht gesternte stond.

Wat was er allemaal aan de hand:

  • Het aanvangstijdstip van 13.30 uur zijn deze dames niet gewent en laat eigenlijk niks voor een fijne zondag over
  • De aandacht van de dames voor de wedstrijden van Ajax en Roda JC die tegelijkertijd gespeeld werden
  • Het “veld” dat een grote pleidooi voor het invoeren van kunstgras voorstelde; gras stond er in de zestienmeter gebieden amper en de rest leek wel gemaakt voor een hobbelpaard
  • En het allerbelangrijkste: de afwezigheid van liefst tien speelsters, waardoor de volstrekt niet fitte dames Jolanda en Patty zelfs nog bij de selectie werden geroepen

Een voordeel was wel dat beide damesteams van RKHBS wederom op dezelfde dag mochten aantreden tegen DBSV waardoor Imke kon keepen en Suus Seetsen kon meeballen.

Nadeel daarentegen was dat bij DBSV er nog meer persoonlijke problemen waren waardoor er liefst vijf dames van DBSV 1 in de basis begonnen; weliswaar met al een duel in de benen, maar wel goede speelsters.

De opstelling vooraf was een puzzeltje en zag er als volgt uit:

Imke; Suus S, Jolanda, Sarah, Patricia, Daniella, Uschi, Nathalie, Ella, Sharon en Danielle. Op de bank dan nog Nicolien,  Suus D en Patty.

Zo was de aftrap rond half twee en al snel was duidelijk dat de vele afwezigen samen met onwennige posities een te grote wissel op dit duel zouden trekken;

Duels werden heel eenvoudig verloren, ballen werden alle kanten behalve de goede opgeschoten en scherp dekken was er al helemaal niet bij.

Al na zes minuten was het raak toen de linksbuiten van de thuisclub vrij mocht doorgaan op de linkerflank en Imke met een hard schot in de korte hoek verraste. Een doelpunt dat niet uit de lucht kwam vallen net zo min als de 2-0 amper 7 minuten later. Het verdedigen was bij deze goal van 9e klasse onderafdeling niveau en zo kon de spits simpel intikken.

Een grote afstraffing dreigde zeker nadat twee minuten later Jolanda volledig dizzy van het veld moest. Haar luchtweginfectie was bij lange na nog niet hersteld en verder voetballen was niet verantwoord.

Tot overmaat van ramp moest ook de wel fitte Daniella na 24 minuten het veld verlaten nadat ze een bal van dichtbij hard in haar gezicht had gekregen en tijdelijk haar gezichtsvermogen kwijt was. Nog meer malheur en nu leek de ploeg rijp voor de slacht.

Maar soms gebeuren er gekke dingen in de sport en dat was nu ook het geval; DBSV stopte met goed voetballen en de duels werden nu wel gewonnen door de dames van de Heerlerbaan.

Goed voetballen eisen Erwin en ik niet als het niet lukt maar wel 100% inzet. En dit kun je de dames niet ontzeggen.

Voor de rust kreeg Suus Derwall de bal na een diepe vrije trap van Suus Seetsen voor haar linkervoet maar ipv een ferme uithaal kwam er slechts een slap schot wat geen probleem opleverde voor de grote en uitstekende keepster van DBSV. Dit had zeker een doelpunt kunnen zijn net zo als kans van de thuisclub op slag van rust toen de spits alleen voor Imke de bal huizenhoog overjoeg.

Zo was de ruststand 2-0 en dit was met een goede concentratie aan het begin niet nodig geweest.

Het doelsaldo van de RKHBS was voorafgaand het duel 25-21 en dat geeft al waar de problemen liggen maar ook waar de sterkte ligt.

Afgezien van de geflatteerde 12-1 bij Leonidas krijgt het team amper tegengoals maar scoren is helaas wel een probleem; zeker na het wegvallen van Adriana.

Na de rust was de concentratie aan beide kanten nog minder en ontspon zich een heel rommelig duel met een persoon in de negatieve hoofdrol; Danielle Dorenberg werkt als een paard, loopt overal op en kan gewoon goed voetballen maar vandaag stond haar vizier volledig verkeerd afgesteld want in haar eentje had ze RKHBS nog een zege kunnen bezorgen.

Vanaf de aftrap was er plotseling een vrije schietkans maar wellicht geschrokken van de imposante gestalte van de keepster schoot ze bal naast.

Amper een minuut later controleerde ze fenomenaal een voorzet vanaf links met haar rechtervoet en kon ze vanaf zes meter aanleggen; nu verdween de inzet een meter over.

Nog een acht minuten later was Danielle weer door de verdediging geslopen en wederom lag de weg naar de goal open; wellicht geschrokken van de eerste twee missers legde ze bal in vrije schietkans nu af op de meegelopen Suus S, maar inmiddels was de verdedigster terug gekomen en tikte de bal net voor de instormende Suus weg.

Nog was de koek niet op want na 62 minuten kreeg Danielle de vierde keer de mogelijkheid om de bal binnen de palen te schieten maar ook nu verdween de bal naast het doel.

Zoveel gemiste kansen is teveel van het goede, maar geeft wel aan dat deze wedstrijd zeker niet verloren had hoeven te worden.

Gelukkig is het maar een spelletje en neemt niemand het deze jonge meid kwalijk, daarvoor is de teamgeest teveel aanwezig; en “sometimes you win, sometimes you loose” .

Volgende week komt koploper Leonidas op bezoek en daarmee heeft RKHBS nog een stevig appeltje te schillen.

Met diverse belangrijke speelsters weer terug nieuwe kansen op succes.

Foto’s Gabriella Loo

Geef een reactie