Emma Safety Footwear centraliseert schoenproductie op bedrijfsterrein Dentgenbach in Kerkrade.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Emma Safety Footwear centraliseert schoenproductie op bedrijfsterrein Dentgenbach in Kerkrade

 

Schoenfabrikant Emma (170 medewerkers) – met vestigingen in Brunssum (fabriek) en Bunde (verkoop/distributie) – gaat zijn activiteiten in de nabije toekomst centraliseren op één locatie in Kerkrade. Vandaag maakte moedermaatschappij Emma Holding bekend dat het een bedrijfspand heeft gekocht op bedrijventerrein Dentgenbach (Tunnelweg 104).

Door de forse groei in de afgelopen en komende jaren kampt Emma met een acuut ruimtegebrek in de toch al gedateerde fabriek in Treebeek (gem. Brunssum). Het in 2011 gebouwde (en op dit moment nog leegstaande) pand op Dentgenbach telt ruim 10.000 m2 bedrijfsruimte en kan per direct worden betrokken. De verhuizing geschiedt gefaseerd. In de loop van 2017 en 2018 worden de diverse bedrijfsonderdelen in Kerkrade geconcentreerd.

Emma Holding produceert dit jaar circa 650.000 paar schoenen, zowel veiligheidsschoenen (Emma Safety Footwear) alsook ‘gewoon’ schoeisel in opdracht van derden. Tom Hermans, algemeen directeur Emma Holding: “We hebben de afgelopen twee jaar intensief samengewerkt met Brunssum om een passende locatie in die gemeente te vinden. Die zoektocht was constructief, maar de kans die zich nu in Kerkrade voordoet, is zo perfect dat je daar als ondernemer geen ‘nee’ tegen kunt zeggen. We kijken in ieder geval terug op een zeer prettige samenwerking met de gemeente Brunssum. In 2020 hopen we 1 miljoen paar schoenen per jaar te produceren, dat betekent opnieuw extra werkgelegenheid. Wij blijven vanzelfsprekend met ons bedrijf in Zuid-Limburg, hier liggen onze wortels en is het jarenlange vakmanschap van al onze medewerkers voorhanden.”

Reactie gemeenten Brunssum, Meerssen en Kerkrade

Reactie van de gemeente Brunssum, bij monde van Carolus de Rijck, wethouder Economische Zaken: “Natuurlijk is het heel jammer dat Emma Shoes na ruim 85 jaar weggaat uit Brunssum. Maar het goede is dat dit prachtige bedrijf voor Parkstad Limburg behouden blijft. Dat is belangrijk voor de mensen die er nu werken, en ook belangrijk voor de toekomstige werkgelegenheid in onze regio. Ik ben vooral blij dat Emma Shoes verder kan blijven groeien. Het bedrijf heeft de afgelopen jaren een stormachtige groei doorgemaakt en het is goed dat er voor dit mooie bedrijf met deze stap een solide toekomst verzekerd is.”

Soortgelijke woorden bezigt de burgemeester van de gemeente Meerssen, Mirjam Clermonts-Aretz: “Het is jammer dat Emma Safety Footwear het prachtige kantoorpand aan de Maastrichterlaan in Bunde verlaat, maar wij zijn blij dat de werkgelegenheid voor Limburg behouden blijft. We hopen dat zich op deze mooie kantoorlocatie snel weer zo’n gerenommeerde werkgever vestigt. We wensen Emma Safety Footwear ook op de nieuwe centrale locatie in Kerkrade veel succes toe.”

Burgemeester Jos Som en wethouder Dion Schneider (Economische Zaken) van de gemeente Kerkrade sluiten zich daarbij aan: “Wij zijn verheugd dat de werkgelegenheid voor Parkstad Limburg behouden blijft en dat de ruimtelijke mogelijkheden worden geboden voor dit snelgroeiend bedrijf om verder te groeien.”

Informatie

www.emmasafetyfootwear.com
www.protagshoes.com

Foto’s Emma Safety Footwear

Geef een reactie