Project ‘Gewenste zorg in de laatste levensfase’ genomineerd voor VBHC-prijs 2017

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Chantal de Weerd en Fabiënne Warmerdam, vanuit de afdelingen Ouderengeneeskunde en Oncologie de kartrekkers namens Zuyderland.

 

Zuyderland is met de afdelingen Oudereengeneeskunde, Oncologie en Longziekten deelnemer aan het project ‘Gewenste zorg in de laatste levensfase’. Dit ketenproject van Anders Beter met verschillende zorgaanbieders uit de regio, is genomineerd voor de VBHC-prijs 2017. VBHC staat voor Value- Based Health Care en is gericht op het maximaliseren van de waarde van zorg voor de patiënt en het reduceren van zorgkosten.

Inspirerende initiatieven strijden om deze prestigieuze, internationale award waarbij een jury van experts de projecten beoordeelt op de toepassing van diverse onderdelen binnen het Value-Based Health Care concept. In totaal zijn er 13 genomineerden. De prijs wordt uitgereikt op 11 mei.

Binnen de proeftuin ‘Anders Beter’ worden nieuwe werkwijzen ontwikkeld, uitgetest, onderzocht op effect en bij succes uitgerold als nieuwe vormen van reguliere zorg. Leden van deze proeftuin zijn Zuyderland, MCC Omnes, CZ, Huis voor de Zorg, zorggroep Meditta en Samenwerkende Apothekers. Het Netwerk Palliatieve Zorg Westelijke Mijnstreek, Academische Werkplaats Ouderenzorg en IQ Healthcare werken ook mee aan het project ‘Gewenste zorg in de laatste levensfase.’

Foto Afdeling communicatie Zuyderland

 

Geef een reactie