Het verlies van vorige week uit tegen Zwart Wit ’19 was hard aangekomen voor de equipe van Mike Zwartjes. De kans om koploper de Leeuw nog te achterhalen was daardoor sterk geslonken. Deze zondagmiddag stond het duel tegen Weltania, de nummer 3 op de ranglijst, op het programma. Een echte derby dus, en heel belangrijk voor de gasten aangezien zij nog vechten voor een plek in de nacompetitie, iets dat RKHBS al gerealiseerd heeft door de 2de periode te pakken. De vraag was dus hoe de ploeg van de Heerlerbaan zich kon oppeppen voor deze wedstrijd.

De gasten uit Welten, met oude bekende Simon Eurlings in de ploeg, probeerden het in de beginfase met lange ballen op de snelle spitsen, en dan met name de kleine Job Grooten. RKHBS probeerde het vooral via de linkerzijde waar Bram Bemelmans weer in de basis stond na een schorsing. Na ongeveer 25 minuten mocht RKHBS een corner nemen vanaf rechts. De bal kwam iets te laag aan de eerste paal bij Yarin Meessen. Deze nam aan, de bal stuitte op en Yarin produceerde een fantastische omhaal die richting lange hoek op de kruising kwam. De rebound was voor Bram Bemelmans, die de bal terug voor het doel bracht.

Aan de 2de paal was het weer Yarin Meessen die nu uit een moeilijke hoek het zijnet vond. Ondertussen bleef Weltania gevaarlijk via snelle uitbraken en via de vele corners die soms wel erg makkelijk werden weggegeven door de thuisploeg. Dan kwam de luchtmacht mee naar voor in de persoon van Simon Eurlings en Jesper Sporken, die maar met moeite afgestopt konden worden. Toine Diederen bleef echter meester over zijn doelgebied en wist schade voor de thuisploeg te verhinderen, waardoor beide ploegen met een 0-0 stand de rust in gingen.

Foto: Ook in verdedigend opzicht deed Yarin Meessen van zich spreken en kopt hier de bal weg.

In de 2de helft kwam RKHBS heel goed uit de startblokken, met een prachtige actie van Brian Amkreutz aan de rechterzijlijn, waarmee hij 2 tegenstanders uitspeelde maar uiteindelijk alleen maar een corner overhield. Even later onstond een vrije kans voor Bram Bemelmans. Na een overtreding op Bram nam Hendrik Jan de Jonge de vrije trap, en legde het leer met gevoel over de verdediging waar Bram Bemelmans vrij voor de doelman was opgedoken. De scheids had ondertussen echter gefloten, niet voor een overtreding maar simpelweg als startsein voor het nemen van de vrije trap. Daardoor nam Bram Bemelmans zijn unieke kans niet meer serieus en schoot de bal achter zijn standbeen langs over het doel: kans verkeken.

Daarna was het de beurt aan de gasten. Na een kwartier in de 2de helft was het eerste Bram Waltmans die vanaf rechts doelman Toine Diederen op de proef stelde. Niet veel later was het Job Grooten die uit de draai gevaarlijk schoot, maar ook nu weer Toine Diederen op zijn weg vond. Daarna was het de beurt aan Justin Haas, maar ook hij vond de doelman van RKHBS op zijn weg die het lage schot fraai uit de hoek tikte.

Na ongeveer een half uur in de 2de helft kwam RKHBS pas weer gevaarlijk in de buurt van het doel van Weltania. Het was Danny Stoeber die in een fraaie aanval Brian Amkreutz op rechts aanspeelde, deze ging de 16 meter in richting achterlijn en legde terug op de inkomende Steffan Wesche. Het schot van Steffan richting lange hoek kon echter gepakt worden door doelman Lars Meens. In de snelle tegenaanval kwam linksbuiten Sebastiaan van Middegaal vrij aan de 16 meter en leek te gaan scoren, maar tot ontzetting van zijn medespelers schoot hij op de paal.

Aan de kant van Weltania raakte Job Grooten de bovenkant van de lat, en na een fraaie aanval van RKHBS opgezet door Rens Hahnraths en Brian Amkreutz kon Thymo Griesenbrock de hoog opstuitende bal net niet voldoende drukken waardoor hij in kansrijke positie overschoot. Door het missen van deze kansen bleef het 0-0 in deze boeiende wedstrijd. Volgende week volgt de uitwedstrijd tegen Passart. Succes mannen!

Foto’s®Lucho Carreno

klik hier voor de volledige reportage http://luchocarreno.nl/2017/04/03/02-04-2017-4e-kl-b-rkhbs-weltania/

 

Geef een reactie