Roncalli brengt Magie in de Euregio

Whow, wat een show! Een spectaculaire voorstelling die overdonderd en zelfs ervaren circusbezoekers een krop in keel bezorgd. Van 7 april tot en met 30 april is de zinnenprikkelende jubileumshow 40 Jahre Reise zum Regenbogen’van circus Roncalli in Aken te zien.  

In 2010 was Roncalli voor het eerst in Nederland. De Amsterdammers sloten Roncalli dan ook meteen in hun hart.  Ruim 9.000 mensen zagen tijdens de Pinksterdagen het Duitse Circus. Een absoluut record. Begrijpelijk. Roncalli biedt mensen de kans om weg te vluchten naar een andere wereld vol nostalgie, romantiek, spektakel en humor. Samen met keihard werken en innoveren schuilt daarin het geheim van het succes. Mooie oneliner van de Roncalli circusclown in dat verband: ‘Ik geloof in geluk, ik werk heel hard waardoor ik het vaak tegenkom.

De Roncalli karavaan is nu per trein naar Aken gerold. 80 historische Wagen, 120 artiesten, muzikanten, artiesten en medewerkers. Wat ooit als een droom begon heeft zich dan ook als een van Europa’s grootste circusondernemingen ontwikkelt.  Circus Roncalli werd in 1976 opgericht door Bernhard Paul en André Heller. De naam van het circus vleide voort door een filmscript genaamd ‘Sarah Roncalli, Tochter des Mondes’ (Sarah Roncalli, dochter van de maan). De eerste uitvoering van het circus vond plaats op 8 mei 1976 op de Hofgartenwiese in Bonn, bijna 19 miljoen mensen hebben sindsdien de voorstellingen gezien. Van Denemarken, Oostenrijk, België en Spanje tot Rusland. Het publiek laat haar zorgen buiten en wordt betoverd door de magie van het circus.”

Nu is circusdirecteur Bernhard Paul met zijn jubileumshow ‘40 Jahre Reise zum Regenbogen’ dus naar naar de euregio gekomen. Een treffende naam want Roncalli slaagt er al veertig jaar in zich quasi steeds opnieuw uit te vinden. Er werden optredens verzorgd met muziekgroep the Kelly Family en ‘Music meets Circus – Circus meets Music’ waarbij artiestenoptredens werden begeleid door muzikanten uit verschillende symfonieorkesten. De “Höhner rockin Roncalli Show’, een tour waarbij  wordt samengewerkt met bekende Keulse muziekgroep De Höhner is ook al jaren een enorm succes.

Voor de grote jubileumshow, die nu in Aken te zien is, heeft circusdirecteur Berhard Paul alle registers opengetrokken. Wereldwijd speurde hij naar unieke circustalenten om de Roncalli show op het hoogste artistieke level te krijgen. De jubileumshow is dan ook een wereldwijde Circus-Renaissance, nostalgie en innovatie smelten samen tot een totaalkunstwerk en een feest voor zintuigen en emoties.

Het Roncalli- tentencomplex is opgebouwd aan de Blücherplatz, in Aachen.  Daar vindt op 7 april ook de première plaats. De supershow is te zien tot 1 mei.

Tickets zijn verkrijgbaar via de Roncalli-Hotline: 0049-221 – 96 494 260 of aan circuskassa, dagelijks geopend van 10.00 tot 20.00. Voor families en kinderen zijn er  speciale aanbiedingen. Voor meer info:  www.roncalli.de

Foto’s Roncalli.

 

 

Geef een reactie