Komende zaterdag 8 april Euregionale Zwaailichtendag!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komende zaterdag, 8 april 2017, vindt van 12.00 uur tot 16.00 uur op en rondom de Markt in Kerkrade voor de tweede keer de Euregionale Zwaailichtendag plaats!

Een dag waarop iedereen een kijkje in de keuken kan nemen van onder andere de brandweer, politie, ambulance en handhaving. Behalve uit Nederland zijn ook hulpdiensten uit de buurlanden aanwezig. Daarnaast zijn tal van andere organisaties aanwezig om uitleg te geven over hun werkzaamheden.

Programma

Vanaf 12.00 uur is er de gelegenheid om op een laagdrempelige manier in contact te komen met de hulpdiensten en organisaties door ze allerlei vragen te stellen en hun materiaal te bekijken. Rond 13.00 uur zal burgemeester Som het teken geven om alle zwaailichten en sirenes gelijktijdig af te laten gaan.

Gedurende de middag vinden er diverse demonstraties plaats. Enkele demonstraties zullen continu zijn, andere vinden op gezette tijden plaats. Zo zullen de brandweer (om 13.30 uur en 15.00 uur) en handhaving (om 14.00 uur en 15.15 uur) demonstraties geven binnen een afgezet terrein. Muzikaal zal de middag worden opgeluisterd door Muziekkapel Vrijwillige Politie district Kerkrade (van 12.00 uur tot 13.00 uur) en Muziekcorps Corio (14.30 uur tot 15.00 uur). De presentatie van de dag is in handen van Roger Lataster.

Kinderen

De Zwaailichtendag is een middag die in het bijzonder indruk op kinderen zal maken! Daarnaast kunnen kinderen geschminkt worden, zorgt clown Desalles voor animatie en is er een kleurwedstrijd met leuke prijzen. Voor deze kleurwedstrijd zijn afgelopen tijd kleurplaten uitgedeeld op de basisscholen. Deze kleurplaten kunnen alleen zaterdag tijdens de Zwaailichtendag tussen 12.00 uur en 15.30 uur ingeleverd worden. Tussen 15.30 uur en 16.00 uur worden de prijswinnaars in diverse categorieën bekend gemaakt. Let op: prijzen worden alleen uitgereikt aan kinderen die tijdens de prijsuitreiking aanwezig zijn.

Dus kom zaterdag gerust een kijkje nemen!

 

Geef een reactie