Op zoek naar een andere vorm van sport? Maak kennis met calisthenics!

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Zin om iets nieuws uit te proberen op sportgebied? Kom dan op dinsdag 11 april naar de Markt! Dan wordt namelijk tussen 11.30 uur en 17.00 uur een kennismakingsmiddag met ‘calisthenics’ georganiseerd.

Calisthenics is een krachtsport, waarbij je met gebruik van je eigen lichaamsgewicht verschillende bewegingsvormen uitvoert in de buitenlucht. Dit is meestal zonder specifieke apparatuur of gewichten. Voorbeelden van bewegingsvormen die je uitvoert met calisthenics zijn crunches, push-ups, squats en pull-ups.

Een aantal enthousiaste, sportieve jongeren willen graag een calisthenicspark in Kerkrade. Om Kerkradenaren kennis te laten maken met de sport, zal op dinsdag 11 april een mobiel calisthenics trainingspark op de Markt in Kerkrade staan.

Passanten zullen worden aangemoedigd om mee te doen. Ter motivatie zal onder andere een wedstrijd pull-ups worden georganiseerd. Daarnaast is er een kok aanwezig die salades maakt voor voorbijgangers, om te laten zien hoe eenvoudig en goedkoop een gezonde maaltijd kan zijn. Cliënten van Radar en LEVANTO groep zijn aanwezig om de jongeren bij hun idee te ondersteunen

Logo Beleef Kerkrade

Geef een reactie