Pover De Leeuw lijkt zich op te maken voor kampioenschap.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na afloop zou blijken dat De Leeuw het kampioenschap bijna niet meer kan ontgaan. Zo leed concurrent RKHBS opnieuw puntverlies en is het gat, net als eerder dit seizoen, negen punten. Omdat er nog maar vijf wedstrijden op het programma staan, lijkt De Leeuw zich op te maken voor het kampioenschap in de 4e Klasse B. De toeschouwers die het thuisduel tegen Haanrade zagen, hebben daar hun bedenkingen bij.

Zonder clubtopscorer Jeffrey Geurts en de geblesseerde flankspelers Etienne Mees en Mathijs Peters moest koploper De Leeuw zien af te rekenen met het laag geklasseerde Haanrade. De Kerkradenaren zijn terug te vinden op een 13e plaats op de ranglijst, wat rechtstreekse degradatie zou betekenen. Ondanks het grote verschil in de stand, was dit niet terug te zien in het spelbeeld. Beide ploegen haalden een bedroevend niveau, waarbij in het eerste bedrijf vrijwel niets gebeurde, tot grote frustratie van de technische staf van de thuisploeg. Zo gaf men achterin veel ruimte weg, werd veel balverlies geleden en creëerde het aanvalstrio weinig tot niets. Het enige gevaar kwam uit dode spelsituaties. Zo werd een kopbal van Zico Bock van de doellijn gehaald en verdween een afstandsschot van Tom van Vugt over het doel. 

Desondanks bleek de ploeg van trainer Rob Pierik over een bepaalde dosis geluk te beschikken die een kampioen dient te hebben. Dit werd zichtbaar in het begin van de tweede helft, waarin De Leeuw-doelman Nick Frolichs met een puike redding Haanrade-spits Samson van het scoren hield. Binnen een minuut was het aan de andere kant wél raak. Uit een voorzet van Edwin van Well was het Robin Kleintjens die bij de tweede paal kon binnen tikken. Na deze treffer zakten beide ploegen opnieuw terug, waardoor de 2-0 als een bevrijding kwam. Zo was Zico Bock het eindstation na een fraaie actie van Danny Lammers. Deze aarzelde geen moment en schoot zijn ploeg naar een riante 2-0 voorsprong. Hierna domineerde De Leeuw en liet het de bal rustig rond gaan. De gasten daarentegen bleken niet bij machte een aansluitingstreffer te verzorgen, waardoor het duel uiteindelijk als een nachtkaars uit zou gaan. 

Na afloop zou blijken dat RKHBS opnieuw punten had verspeeld in het thuisduel tegen stadgenoot Weltania en is De Leeuw drie duels verwijderd van het kampioenschap. Zo spelen zij de komende twee wedstrijden op vreemde bodem. Eerst ontvangt Rood Groen LVC ’01 de koploper op zondag 9 april en zal op zondag 23 april Sylvia uit Landgraaf de gastheer zijn, waarna de Brunssummers het klusje op 30 april kunnen klaren. Dan speelt de ploeg van trainer Rob Pierik op eigen veld tegen Zwart Wit ’19 uit Eys. 

Foto De Leeuw

Geef een reactie