LASTIGE UITWEDSTRIJD IN ALKMAAR; RODA JC KERKRADE SPEELT 1-1 GELIJK

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Roda JC Kerkrade heeft vanmiddag in Alkmaar de lastige uitwedstrijd tegen AZ met 1-1 gelijkgespeeld.
Hoofdtrainer Yannis Anastasiou wijzigde zijn ploeg op een twee plekken ten opzichte van het gewonnen duel met PEC Zwolle (2-1). Mikhail Rosheuvel, afgelopen donderdag matchwinner, begon in de basis; de niet geheel fitte Dani Schahin begon op de bank. Daryl Werker startte eveneens in de basiself; hij verving de geblesseerde Christian Kum.

In een zonovergoten AFAS Stadion begon Roda JC goed aan het duel. De snelle voorhoede van de Kerkradenaren met Rosheuvel, Paulissen, Van Velzen en Ajagun wist elkaar gemakkelijk te vinden en kwam er in de beginfase een aantal keren dreigend uit, zonder dat dit in gevaarlijke kansen resulteerde.

Na twintig minuten spelen deed de eerste mogelijkheid voor AZ zich aan; een vrije trap ging een aantal meters over het doel van de jarige Benjamin van Leer. Enkele minuten later voorkwamen Benjamin van Leer en Daryl Werker een Alkmaarse voorsprong door goed in te grijpen op een inzet van Wout Weghorst. Ron Vlaar was na 24 minuten spelen gevaarlijk met een afstandsschot. De inzet van de centrale verdediger ging rakelings langs de kruising. De thuisploeg kreeg meer grip op het duel, wat na 33 minuten spelen in een voorsprong voor AZ resulteerde. Roda JC leek op weg naar het doel van AZ, maar balverlies van Gyliano van Velzen gaf AZ de mogelijkheid om te counteren. Alireza Jahanbakhsh rondde bekwaam af in de lange hoek: 1-0.

Van Velzen kreeg één minuut na de 1-0 een uitgelezen mogelijkheid om zijn fout goed te maken, maar oog-in-oog met doelman Krul wist hij niet te scoren. Uit de tegenstoot was AZ gevaarlijk dichtbij de 2-0; Benjamin van Leer plukte de bal knap uit de lange hoek.
Toch duurde het niet lang totdat Roda JC op gelijke hoogte wist te komen. Een perfect aangesneden hoekschop van Mitchel Paulissen werd onberispelijk binnen gekopt door Daryl Werker; 1-1 na 39 minuten spelen.

Tien minuten na rust was AZ gevaarlijk in de persoon van Haps; zijn inzet ging een halve meter naast. In de tegenstoot probeerde Martin Milec het doel te vinden met een afstandsschot, maar de inzet van de rechtsback belandde hoog in de tribunes.
Na 64 minuten spelen kreeg Mitchel Paulissen zijn eerste kans van dit duel. Een goede voorzet van Van Velzen kwam aan bij Paulissen, maar zijn volley ging over de goal van Tim Krul. Enkele minuten later was Paulissen opnieuw gevaarlijk bij een uitbraak; de eindpass was nét niet zuiver genoeg. 20 minuten voor tijd kreeg AZ een strafschop toegekend, na een handsbal van Ard van Peppen. Benjamin van Leer, bezig aan een uitstekend seizoen, stopte de strafschop van Wout Weghorst en gaf zichzelf daarmee een fantastisch verjaardagscadeau. Enkele seconden later pakte de goalie opnieuw knap een inzet van Bel Hassani.

Twee minuten later, u raadt het al, greep Van Leer opnieuw knap in op een inzet van Weghorst. Ook Bel Hassani probeerde Van Leer met een geplaatste bal te verschalken, maar Van Leer kwam wederom als winnaar uit de bus. De druk richting het doel werd groter en de laatste tien minuten van het duel heeft Roda JC voornamelijk moeten tegenhouden. Op slag van de 90e minuut kreeg Tom van Hyfte nog een goede kopkans om Roda JC de drie punten te bezorgen. Helaas ging de kopbal van onze aanvoerder over het doel van Tim Krul. In de absolute slotseconde deed zich nog een hachelijk moment voor in het strafschopgebied van Roda JC, maar tot een doelpunt wist de thuisploeg niet te komen. Eindstand: 1-1.

www.rodajc.nl

Geef een reactie