Jewels: Flonkerende uitvoering van The Royal Ballet London live bij Vue Kerkrade.

 

 

 

 

 

 

 

 

In megabioscoop Vue Kerkrade is morgen, dinsdag 11 april live de schitterende balletuitvoering  Jewels te zien. Jewels is als een liefdesbrief gericht aan het ballet, verteld door middel van de flonkerende schoonheid van smaragden, robijnen en diamanten. De pakkende en intense uitvoering wordt gegeven door The Royal Ballet London. Jewels brengt een verbluffende verzameling talent van The Royal Ballet tezamen, in allerlei verschillende stijlen. Zo ziet u Laura Morera, Ryiochi Hirano, Sarah Lamb, Steven McRae, Marienela Nuňez en Thiago Soares en de solisten Beatriz Stix-Brunell, Valeri Hristov en Melissa Hamilton. Aanvang is 20.15.   

Geïnspireerd door de schoonheid van de flonkerende edelstenen in de juweliersetalage van Van Cleef & Arpels in New York, schreef de Amerikaanse choreograaf George Balanchine geschiedenis met Jewels, ’s werelds eerste abstracte ballet in drie bedrijven. The Royal Ballet voerde dit stuk voor het eerst in zijn geheel uit in 2007, en elk van de drie stukken toont een unieke fase in de ontwikkeling van het klassieke ballet, elk met een andere edelsteen als inspiratiebron en elk met een andere componist van de muziek.

In ‘Smaragden’ voegt de Frans-Romantische muziek van Fauré haar eigen lyriek toe aan de totaalervaring. Het vuur van ‘Robijnen’ komt van Stravinsky en de jazzy energie van New York. Grandeur en elegantie completeren het ballet in ‘Diamanten’ met Tchaikovsky en de rijkdom van het Keizerlijke Rusland. Elk bedrijf eert een ander tijdperk in de geschiedenis van het klassieke ballet, maar óók de diverse perioden in Balanchine’s eigen leven. Van begin tot eind toont Balanchine zijn geniale talent om muziek en visionaire choreografie te combineren.

Meer informatie via: https://www.vuecinemas.nl/specials/special/vue-ballet tickets zijn te bestellen via www.vuecinemas.nl

 

 

 

Geef een reactie