KVC Oranje heeft tegen Doenrade een nipte 3-2 overwinning behaald. De zege mag verdiend genoemd worden, maar gemakkelijk ging het zeker niet aan de Voorterstraat.

Doenrade is de minst scorende ploeg in 5B, maar ook een team dat relatief weinig tegentreffers toestaat. Laat de mannen van trainer Ger Gouw nu net tegen KVC Oranje al binnen het kwartier het net vinden. Spits Stefano Iovine kon de bal op de rand van de zestien, met de rug naar het doel staand, aannemen, zich knap vrij draaien en met rechts een bekeken schuiver in de rechter benedenhoek loslaten, doelman Lars van der Weide van KVC Oranje het nakijken gevend: 0-1.

KVC Oranje keek daarmee, niet voor het eerst in de afgelopen weken, vroeg tegen achterstand aan. Moeizame wedstrijden volgden, overwinningen werden schaars. De ploeg van trainer Rene Küpper had deze keer enige tijd nodig om in de frontlinie gevaarlijk te worden. In eerste instantie bleef het bij een aantal schoten van afstand, waarop doelman Erik Thorissen van de bezoekers telkens een passend antwoord had. Kort voor de thee echter moest hij vissen. Falco Didderen schoot op doel, Thorissen pareerde, maar in de rebound was hij een geslagen goalie door een prima afronding met de rechter van routinier Cyril Kil: 1-1. Op slag van rust was Cyril Kil dicht bij een tweede doelpunt, opnieuw in de rebound. Deze keer echter, Thorissen moest een inzet van Joey Niesters lossen, kopte hij naast.

Kort na de hervatting was Cyril Kil opnieuw belangrijk voor KVC Oranje. Op rechts liet hij een mooie voorzet van zijn rechter vertrekken, Ritchie Vienerius kopte bij de tweede paal op doel, Thorissen moest opnieuw lossen en deze keer was Roy Grissen er als de kippen bij om af te ronden: 2-1.

De ban leek gebroken, zo althans dachten de meeste aanhangers van de thuisclub. Er kwamen ook kansen, maar die waren vooralsnog niet aan de voorwaartsen besteed. Gevolg was de spanning boven de wedstrijd bleef hangen. Af en toe was er dreiging voor de veste van thuisclubkeeper Lars van der Weide, maar echt ingrijpen hoefde hij niet.

Zo’n vijf minuten voor het einde van de reguliere speeltijd leek het duel in het slot te worden gegooid. Niels Lanckohr, niet voor het eerst meer dan verdienstelijk ingevallen, ontfutselde, niet ver van de middenlijn, een tweetal tegenstanders de bal, snelde richting doelman Erik Thorissen en liet deze met een bekeken schuiver in de rechter benedenhoek kansloos: 3-1.

Toch was de buit nog niet binnen, want kort voor het einde veroorzaakte Cyril Kil met een ongelukkige handsbal een penalty. Die werd door Bart Kerkrhof onder Lars van der Weide door tegen de netten gewerkt: 3-2. In resterende minuten bleek Doenrade niet meer bij machte om de gelijkmaker te forceren, waardoor de drie punten in Bleijerheide bleven.